Spring naar hoofd-inhoud

Quinta de São Gonçalo | Funchal

Authentieke quinta met 5 kamers in Funchal. Weg van de toeristische drukte, maar dicht genoeg om te lopen naar het centrum. Quinta São Gonçalo heeft een spectaculair uitzicht over de zee, het centrum van Funchal en de haven. Er is een grote tuin (3500 m² ) met tropische fruitbomen en spectaculair uitzicht op de zee, de baai van Funchal en de haven. Geniet van het licht van een Funchal avond. Terwijl u geniet van een drankje op het terras van de Quinta, zullen warmte, rust en vrede  je omringen. Quinta Sao Gonçalo is een prima alternatief voor hotels in Funchal.

Colina da Fajã | Fajã da Ovelha

Dit gezellige landhuis ligt in het dorpje Fajã da Ovelha aan de Zuid-West kust van Madeira. Het hotel werd geheel gerenoveerd en beschikt over 8 twee-persoons kamers en een junior suite, een (selfservice)bar, bibliotheek en een lounge  In dit hotel kunt u echt ontspannen en genieten van de rust en het zachte geruis van de Levada Nova, die langs het hotel stroomt. Vlakbij liggen trouwens de beroemde watervallen van Rabaçal. Vanaf het terras en het zwembad heeft u een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Quinta do Arco | Arco de São Jorge

Quinta do Arco is een resort met een 18 vrijstaande villa's. Tussen de villa's staan prachtige subtropische fruitbomen zoals avocado peer, banaan, vijgen en sinaasappelen. Op het terrein van Quinta hebben ook de oude wijnpersen hun plaats gekregen. Bijzonder is echter de grote collectie rozen, absoluut uniek in Portugal. Een ware symfonie van kleuren en geuren. Zeg vaarwel tegen de drukte! U gaat slapen met het 'geluid van de stilte' en wordt wakker het getjilp van vogels. Een onvergetelijke ervaring: de charme van het platteland op een echt uitzonderlijke plek, omgeven door de natuur en rust. 

Quinta das Vinhas ligt in Estreito da Calheta, aan de zonnige zuidwestkust van het eiland Madeira.  Quinta das Vinhas is ontstaan uit de wens om het familie-erfgoed uit de 17e eeuw te behouden en anderen te laten ervaren hoe het is om in een boerderij op Madeira te verblijven.

Het landgoed met het knusse hotel bestaat uit 30.000 m2 waarvan het grootste deel is bezet met een biologische wijngaard en een deel met huisjes, tuinen, 2 zwembaden en een restaurant/wijnbar met een fantastisch uitzicht op zee
Gedurende vele jaren werd het land verhuurd aan het Madeira Wine Institute voor een experimentele wijngaard. Dankzij hun werk hebben ze nu een unieke levende bibliotheek met meer dan 70 verschillende druivensoorten, zowel voor het maken van wijn als voor het eten. Sinds 2018 beheert Quinta das Vinhas de wijngaard weer zelf en zet deze in om ook weer zelf wijn te produceren.

 

Iets boven de baai van Funchal ligt dit charmante hotel: Quinta Mãe dos Homens met een prachtig uitzicht. Deze quinta (landhuis) waarvan het oudste gedeelt (de kapel) dateert van 1790 is uitgebreid met 2 appartementsgebouwen en omgeven door de prachtige tuinen vol met Madeiraanse bloemen en (fruit)bomen.

Alle appartementen hebben geheel of gedeeltelijk uitzicht over de baai van Funchal. Alle kamers zijn zeer ruim en met een keukentje voorzien van een elektrische oven of magnetron en elektrische kookplaten. Ontbijt (indien geboekt) krijgt u in de vorm van een rijk gevulde picknicmand. Centraal gelegen is er een zwembad, van 12 meter lang, omgeven door een terras met parasols en ligbedden en uiteraard uitzicht over de baai.