Fly-drive Epirus: het traditionele Griekenland

Het prachtige Epirus is een veelzijdig gebied met hoge bergen aan de ene kant en prachtige witte zandstranden aan de andere kant. Het gebied herbergt veel cultuur, traditie en unieke natuurlijke schoonheid. Epirus ligt in het noordwesten van Griekenland en is het hele jaar door een ideale vakantiebestemming. Het bergachtig gebied van Epirus met hoge bergen, diepe kloven, helderblauw water, rivieren en uitzonderlijke wilde bloemen komen allemaal samen in een prachtig ecosysteem. De geschiedenis van de regio gaat ver terug en is zeer fascinerend. Beginnend in de Griekse oudheid en later in de Byzantium en Turkse bezetting. Een geschiedenis dat tot leven komt bij de vele archeologische bezienswaardigheden en religieuze monumenten. In Epirus kruist het verleden met het heden op de archeologische locaties. Zilversmeden, houtsnijders, folklore kunstenaars, steenhouwers en wevers houden de eeuwenoude tradities van Epirus in leven. Omdat Epirus zoveel diversiteit heeft is het gemakkelijk om verschillende soorten vakanties in één reis te combineren. Vroeger was Epirus zeer afgelegen door de bergen die de regio omringen. Een rit maken buiten de regio duurde veel te lang en daarom bleven veel mensen in Epirus. Drie jaar geleden is er een snelweg aangelegd van 690 kilometer lang die Epirus verbindt met de rest van het Griekse vaste land. Maak kennis met de gastvrijheid van de lokale bevolking en laat u meenemen in een heel nieuw avontuur.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst Thessaloniki
Dag 02 Thessaloniki - Meteora
Dag 03 Meteora
Dag 04 Meteora - Ioannina
Dag 05 Ioannina
Dag 06 Ioannina - Preveza
Dag 07 Bezoek aan Parga
Dag 08 Preveza - Sivota
Dag 09 Sivota
Dag 10 Sivota - Monodendri
Dag 11 Monodendri
Dag 12 Monodendri - Kastoria
Dag 13 Kastoria
Dag 14 Kastoria - Thessaloniki
Dag 15 Vertrek Thessaloniki

DAG 01 AANKOMST THESSALONIKI 

Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Thessaloniki.

DAG 02 THESSALONIKI– METEORA (229 km)

U doet er ongeveer 2,5 uur over om in Meteora te komen. Meteora ligt officieel niet in de Epirus. Maar Meteora ligt er vlakbij en is zó bijzonder dat u het toch gezien moet hebben. Meteora wordt ook wel de “Canyon” van Europa genoemd.

DAG 03 METEORA

Meteora is een regio in Centraal Griekenland en beroemd vanwege de Meteora kloosters. De eerste kluizenaars woonden in deze regio vanaf de 11e eeuw. De 24 kloosters zijn gebouwd op de toppen van rotsen die 400 meter boven de Thessalische hoogvlakte uittorenen. De meeste van de kloosters zijn met elkaar verbonden door smalle voetpaden. Sommige zijn tevens bereikbaar met de auto, ook al ontkomt u natuurlijk niet aan een stevige trappenklim. De klooster zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

DAG 04 METEORA – IOANNINA (105 km)

Via het pittoreske bergdorp Metsovo rijdt u naar Ioannina, een oude stad aan het Pamvotis meer.

DAG 05 | IOANNINA

Ioannina is het belangrijkste financiële en culturele centrum van Noord-Griekenland. In Ioannina kunt u een bootexcursie maken naar het eilandje Nissaki in het Pamvotis meer of door de nauwe straatjes dwalen van het Castro.

DAG 06 IOANNINA – PREVEZA (94 km)

Vandaag rijdt u naar de kust van Epirus en komt terecht in het schattige plaatsje Preveza. Hier geniet u van de serene rust en prachtige vergezichten op het eiland Lefkada.

DAG 07 PREVEZA

U maakt een uitstapje naar de nabijgelegen stad Parga. Een schattig kustplaatsje met schitterende uitzichten op zee, werkelijk een plaatje om te zien. Parga geeft u het gevoel op een Grieks eiland te zijn. Ten noorden van Preveza kunt u de oude stad Nicopolis bezoeken. Deze stad is zeer waarschijnlijk gesticht door Octavianus Augustus in de 1e eeuw voor Christus. De indrukwekkende massieve muren van de stad dateren uit de 5e eeuw na Christus.

DAG 08 PREVEZA – SIVOTA (75 km)

U verlaat Preveza en rijdt naar Sivota.  Vanuit Sivota kunt u een dag een bezoekje brengen aan de eilanden Paxos en Antipaxos, die op korte afstand van de haven van Sivota liggen.

DAG 09 SIVOTA

Sivota wordt gekenmerkt door de prachtige stranden. Aan de kust van Sivota liggen talloze kleine eilandjes die u per boot kunt verkennen. Geniet hier van het helderblauwe water van de Ionische zee. Breng vanuit Sivota een bezoek aan de archeologische plaatsen Gitano, Dimokastro en Elea.

DAG 10 | Sivota – Monodendri (138 km)

Vandaag verlaat u de kust en rijdt u naar het berggebied van Epirus. Veel accommodaties in de bergen worden in de winter gebruikt voor wintersport activiteiten.

DAG 11 MONODENDRI

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de bergdorpjes in het gebied rond Monodendri te bezoeken: de Zagorochoria. De dorpen die zeker een bezoekje waard zijn: Aristi, Papingo en Kipi. De wandelaars kunnen heerlijk gaan lopen door de Vikos-kloof. Dit is één van de grootste en mooiste kloven van Europa. De kloof is 14 kilometer lang en 900 meter diep.Vanuit het klooster Agia Pareskevi, vlakbij Monodendri, heeft u een prachtig zicht op de kloof,die daar maar liefst 700 meter diep is.

DAG 12 MONODENDRI – KASTORIA (195 km)

Kastoria hoort officieel niet bij de regio Epirus. Maar is een goed voorbeeld van het prachtige bergachtige gebied in het noorden van Griekenland.

DAG 13 KASTORIA

Kastoria ligt aan het meer Orestiada. Ideaal om even tot rust te komen tussen de bergen en aan het water.

DAG 14 KASTORIA– THESSALONIKI (192 km)

U rijdt vandaag weer terug naar Thessaloniki.

DAG 15 VERTREK THESSALONIKI

U levert de huurauto in op de luchthaven van Thessaloniki en vliegt terug naar huis of verlenging naar keuze.

1 nacht(en) Hotel Anatolia Thessaloniki
2 nacht(en) Archontiko Mesohori
2 nacht(en) Dioni Preveza
2 nacht(en) Agios Nikolaos by Domotel Sivota
2 nacht(en) Archontiko Zarkadas Monodendri
2 nacht(en) Krikonis Hotel Ioannina
2 nacht(en) Venetula Mansion Kastoria
1 nacht(en) Hotel Anatolia Thessaloniki

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

Inbegrepen:

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
 • Autohuur: 14 x 24 uur cat. B, vb. Open Corsa/AC/2DRS. Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki;  Ook vertrek mogelijk vanaf andere luchthavens (informeer naar de mogelijkheden en prijzen).
 • Boekingskosten € 35,- per boeking.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Type huurauto:

 • Cat. A1: vb. Kia Picanto 1.0/AC.
 • Cat. B1: vb. Opel Corsa 1.2/AC. (standaard)
 • Cat. C: vb. Suzuki Swift 1.4/AC.
 • Cat. D1: vb. Ford Focus 1.6/AC.

Extra informatie over de autohuur:

 • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
 • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
 • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn (voor hogere categoriën geldt een andere minimum leeftijd).
 • Aanname van de huurauto buiten openingstijden: uitsluitend op aanvraag ca. € 45,- excl. tax. Ter plaatse te betalen.