Traditioneel Saronische Golf

Hydra, Saronische Golf - Griekenland

Drie pareltjes; de eilanden Aegina, Poros en Hydra.

U verblijft in een luxe studio op Aegina zodat u onbezorgd kunt genieten van de zandstranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk, gevarieërd landschap. Daarna reis u door naar het schilderachtige Poros. Tegen de heuvels opgebouwd is ligt Poros-stad met zijn blauw-witte huisjes; een typisch voorbeeld van de Griekse eilandarchitectuur. Het laatste eiland, Hydra, is werkelijk oogverblindend mooi: de 18e en 19e eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur die de scheepvaart het eiland bracht. Hydra is een autovrij eiland en het transport vindt veelal plaats met muilezels. Uw reis eindigt met een bezoek aan Athene.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

 

 

Dag 01 Aankomst - Athene - Piraeus - Aegina
Dag 02 Aegina
Dag 03 Aegina - Poros
Dag 04 Poros
Dag 05 Poros - Hydra
Dag 06 Hydra
Dag 07 Hydra - Piraeus - Athene
Dag 08 Athene - vertrek
Aegina, Saronische Golf - Griekenland
Aegina, Saronische Golf - Griekenland
Aegina, Saronische Golf - Griekenland
Poros, Saronische Golf - Griekenland
Poros, Saronische Golf - Griekenland
Poros, Saronische Golf - Griekenland
Hydra, Saronische Golf - Griekenland

DAG 01 AANKOMST - ATHENE - PIRAEUS - AEGINA

Aankomst op Athene airport. U wordt per taxi naar de haven van Piraeus gebracht. Daar aangekomen brengt een snelle ferryboot u in minder dan een uur tijd naar het wonderschone eiland Aegina. U wordt vervoerd naar uw eerste accommodatie, Irides Luxury Studios. Hier aangekomen kunt u uitrusten van uw reis en genieten van dit paradijsje aan zee.

Dag 02 AEGINA

Vandaag heeft u de gelegenheid om het eiland Aegina te verkennen, dat bekend staat om de oudgriekse tempel van Aphaia, het klooster van Agios Nektarios en het archeologisch museum. Het eiland heeft ook veel te bieden in de vorm van zandstranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk gevarieërd landschap.

DAG 03 AEGINA - POROS

Na het ontbijt wordt u naar de haven van Aegina gebracht. Daar brengt de ferry u in ruim een uur vaartijd naar het eiland Poros, een pareltje in de Saronische golf! Uw hotel bevindt zich in Poros-stad. Tegen de heuvels opgebouwd is Poros-stad met zijn blauw-witte huisjes een typisch voorbeeld van de Griekse eiland-architectuur.

DAG 04 POROS

Na het ontbijt kunt u genieten van alles wat het eiland Poros biedt. Overal op dit eiland zijn charmante kleine zandstranden. Cultuurliefhebbers kunnen het heiligdom van Poseidon bezoeken, dat op 5 km afstand van Poros-stad ligt. In Poros-stad zelfs is overigens genoeg te doen; er is een jachthaven en er zijn steegjes met gezellige winkels en terrasjes in overvloed.

DAG 05 POROS - HYDRA

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Hydra per snelle ferry. Hydra is werkelijk oogverblindend mooi: de 18e en 19e eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur die de scheepsvaart het eiland bracht.

DAG 06 HYDRA

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Hydra te ontdekken. Dit zal niet per auto gaan; Hydra is een autovrij eiland en het transport vindt veelal plaats met muilezels. Hydra staat bekend als een kunstenaarseiland en er zijn musea en galerieën te over. Van de 6 kloosters die het eiland rijk is zijn de Heilige Eupraxia en de Profeet Elias-kloosters het meest bijzonder.

DAG 07 HYDRA - PIRAEUS - ATHENE

In de ochtend vaart u met een snelle ferryboot in ruim 1,5 uur naar de haven van Piraeus. Daar staat weer een taxi klaar die u naar het hotel in Athene brengt.

DAG 08 ATHENE - VERTREK

Met het openbaar vervoer of taxi reist u op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Athene voor uw terugvlucht of verlenging naar keuze.

2 nachten Hotel Irides Luxury Studios **** Souvala Aegina
2 nachten Hotel Dyonisos *** Poros-stad Poros
2 nachten Hotel Mistral *** Hydra-stad Hydra
1 nacht Hotel Crystal City *** Athene

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Athene. Let op: Tijdens het Griekse pasen gelden andere prijzen.

Inbegrepen:

  • 7 nachten op basis van logies en ontbijt volgens reisschema of indien vol gelijkwaardig.
  • Ferries Piraeus - Aegina, Aegina - Poros, Poros - Hydra, Hydra-Piraeus.
  • Transfers op de eilanden: haven - hotel - haven, behalve op Poros, hier ligt het hotel op 50 m van de haven en is te voet te bereiken. Op Hydra zal de transfer met kar of met ezel zijn.
  • Transfer Athene - Piraeus v.v.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Athene (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Transfer hotel Athene - Athene airport (prima per trein of metro bereikbaar).
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).