Parels van de Cycladen

Combineer meerdere eilanden tijdens uw vakantie. Het kan gemakkelijk met eilandhoppen over de Cycladen.  Met hun witte kubushuisjes en blauwe koepeltjes zijn de Cycladen wel de bekendste eilandengroep van Griekenland. Deze island hopping reis laat u kennismaken met 3 zeer verschillende eilanden. Paros kent prachtige stranden, zoals de 'Golden Beach' en het strand Kolymbithra met zijn grillige rotsformaties. Op het grootste Cycladen eiland Naxos trotseert u de 1000 m hoge berg Zas en ziet u vele eilanden om u heen. Op het onvergetelijke eiland Santorini verbaast u zich over de klifkust met de rijkste kleurschakering die u ooit heeft gezien. Ook brengt u met deze reis een bezoek aan Athene.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Dag 01 Aankomst - Athene
Dag 02 Athene - Piraeus - Paros
Dag 03 Paros
Dag 04 Paros
Dag 05 Paros - Santorini
Dag 06 Santorini
Dag 07 Santorini
Dag 08 Santorini - Naxos
Dag 09 Naxos
Dag 10 Naxos
Dag 11 Naxos - Piraeus - Athene
Dag 12 Athene - vertrek
Indien 15-daagse reis:
Dag 01 Aankomst - Athene
Dag 02 Athene - Piraeus - Paros
Dag 03 Paros
Dag 04 Paros
Dag 05 Paros
Dag 06 Paros - Santorini
Dag 07 Santorini
Dag 08 Santorini
Dag 09 Santorini
Dag 10 Santorini - Naxos
Dag 11 Naxos
Dag 12 Naxos
Dag 13 Naxos
Dag 14 Naxos - Piraeus - Athene
Dag 15 Athene - vertrek

DAG 01 AANKOMST - ATHENE

Aankomst op Athene airport. U neemt hier op eigen gelegenheid het openbaar vervoer of een taxi naar het hotel in het centrum van Athene. Bij een vroege vlucht heeft u de rest van de dag tijd om bijvoorbeeld de Acropolis, de tempel van Zeus en de Plaka te bezoeken.

Dag 02 ATHENE - PIRAEUS - PAROS

Vandaag wordt u vroeg naar Piraeus gebracht en gaat u met de ferry in de ochtend naar het eiland Paros, dat op ongeveer 6 uur varen van Piraeus ligt.Aangekomen op Paros gaat u met de hotelbus naar het hotel nabij Naoussa. De rest van de dag ter ontspanning op het strand of onder het genot van een drankje op een van de vele terrasjes.

DAG 03 & 04 PAROS

Twee volle dagen op Paros geven u de gelegenheid om het hele eiland te verkennen. U kunt per openbaar vervoer naar de verschillende dorpjes reizen waar u kunt genieten van de gastvrijheid, lekker eten en drinken.Paros staat bekend om het witte marmer dat men daar kan vinden. U kunt het dorpje Marmara bezoeken waar u straten van marmer zult vinden. Verder kunt u natuurlijk genieten van de verschillende mooie stranden die Paros rijk is. Mocht u een klein boottochtje willen maken, dan kunt u per bootje naar het eiland Antiparos dat net voor de kust van Paros ligt.

DAG 05 PAROS - SANTORINI

U vervolgt uw reis naar het het volgende eiland, Santorini. Santorini ligt op ongeveer 3 uur varen van Paros. U komt aan in het beeldschone en romantische eiland Santorini.

DAG 06 & 07 SANTORINI

Tijdens uw verblijf op Santorini kunt u genieten van de rode en zwarte vulkaanstranden die het eiland rijk is. Verder kunt u de fantastische Caldera (=krater) bezichtigen en een tochtje maken naar de Kameni eilanden. Deze eilandjes in het midden van de caldera vormen eigenlijk de krater van de vulkaan. U kunt ook uitstapjes maken naar Thira en Oia en uitgebreid stappen in Imerovigli.

DAG 08 SANTORINI - NAXOS

Op deze dag vertrekt u van Santorini naar Chora Naxos. De vaartijd bedraagt ongeveer 2 uur. Op dit eiland zult u de komende dagen verblijven.

DAG 09 & 10 NAXOS

Op Naxos kunt u lekker van de zee genieten aan de verschillende stranden die Naxos rijk is. Verder kunt u verschillende wandelingen maken over het eiland en genieten van het uitzicht en de natuur.In Chora zelf kunt u op gezellige terrasjes genieten van de mensen en het mooie kasteel bezichtigen.

DAG 11 NAXOS - PIRAEUS - ATHENE

Vandaag vaart u per ferry in ongeveer 5,5 uur van Naxos terug naar Piraeus alwaar u in de haven wordt opgewacht en naar uw hotel in het centrum van Athene wordt gebracht.

DAG 12 ATHENE - VERTREK

Met het openbaar vervoer of taxi reist u op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Athene voor uw terugvlucht of verlenging naar keuze.

Als u kiest voor de 15-daagse reis verblijft u op ieder eiland één nacht langer.

12 dagen 15 dagen
1 nacht(en) 1 nacht(en) Hotel Cyrstal City *** Athene Vaste land
3 nacht(en) 4 nacht(en) High Mill *** Parikia Paros
3 nacht(en) 4 nacht(en) Grand View *** Megalochor Santorini
3 nacht(en) 4 nacht(en) Naxos Beach *** Naxos-stad Naxos
1 nacht(en) 1 nacht(en) Hotel Cyrstal City *** Athene Vaste land

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

Inbegrepen:

  • 11 of 14 nachten op basis van logies en ontbijt in de hotels volgens reisschema of indien vol gelijkwaardig.
  • Ferries Piraeus - Paros, Paros - Santorini, Santorini - Naxos, Naxos - Piraeus.
  • Transfers op de eilanden: haven - hotel - haven.
  • Transfer Athene - Piraeus op dag 2.
  • Transfer Piraeus - Athene op dag 11.of dag 14

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Athene (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Transfer Athene airport - hotel Athene v.v.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).