Strand op Andros, Cycladen - Griekenland

Authentiek Cycladen

Eilandhoppen tussen twee karakteristieke Cycladen eilanden die nog niet zijn overspoeld door het massa-toerisme. Op de Griekse eilanden Andros en Tinos vindt u helderwitte huisjes, azuurblauwe baaien en veel 'couleur locale'. U verblijft op Andros in het sfeervolle en tikkeltje mondaine plaatsje Chora. Door de vele musea komt ook de cultuurliefhebber aan zijn trekken. Tinos daarentegen, staat bekend om de grote duiventillen in het landschap, de vele windmolens en de Panagia Evangelistria-kerk. Voor een wonderschone ervaring op 2 ruige en authentieke Griekse eilanden! Uw vakantie eindigt met een bezoek aan Athene.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Dag 01 Aankomst - Athene - Rafina
Dag 02 Rafina - Andros
Dag 03 Andros
Dag 04 Andros
Dag 05 Andros - Tinos
Dag 06 Tinos
Dag 07 Tinos - Piraeus - Athene
Dag 08 Athene - vertrek
Andros, Cycladen - Griekenland
De rots van Liopesi bij het strand Chrysi Ammos op Andros, Cycladen - Griekenland
Oorlogsmonument bij de kerk Sacret Heart (Xobourgo) op Tinos, Cycladen - Griekenland
Mandenvlechter op Tinos, Cycladen - Griekenland
Panormos op Tinos, Cycladen - Griekenland
Rivier bij de baai van Livada op Tinos, Cycladen - Griekenland

DAG 01 AANKOMST - ATHENE - RAFINA

Aankomst op Athene vliegveld. U wordt per taxi naar de haven van Rafina gebracht. Bij een vroege vlucht heeft u de rest van de dag tijd om bijvoorbeeld te zwemmen bij het strand van Rafina of Marathon. Rafina zelf is een levendig havenstadje met een visafslag, visrestaurants, tavernes en barretjes waar u kunt genieten van het fraaie zeezicht.

Dag 02 RAFINA - ANDROS

Vandaag gaat u met de ferry in de ochtend naar het lieflijke eiland Andros, dat op ongeveer 2 uur varen van Rafina ligt. U komt aan in de haven van Gavrio, waar de lijnbus klaarstaat die u in 1 uur naar de prachtige hoofdstad Andros Chora vervoert.

DAG 03 & 04 ANDROS

Twee volle dagen op Andros geven u de gelegenheid om het hele eiland te verkennen. Andros staat bekend als het groenste eiland van de Cycladen. Het heeft veel van het oorspronkelijke karakter behouden en is nog niet aangetast door het massatoerisme. U verblijft in de sfeervolle en mondaine hoofdstad Andros Chora, dat zowel typische witte Cycladenhuisjes kent maar ook chique gebouwen in de neo-klassieke bouwstijl.Andros staat bekend om z'n fraaie stranden, kloosters en er is ook veel te zien voor de liefhebber van kunst en cultuur; er is een museum voor moderne kunst, er zijn archeologische musea en er is een scheepvaartsmuseum.

DAG 05 ANDROS - TINOS

U vervolgt uw reis naar het volgende eiland: Tinos. U neemt 's ochtends vroeg weer de bus naar de havenstad Gavrio, alwaar de boot u in minder dan 2 uur naar Tinos brengt. In de haven van Tinos-stad staat de taxi klaar die u naar het hotel vervoert. De rest van de dag kunt u genieten van dit ruige en authentieke eiland met diepblauwe baaien.

DAG 06 TINOS

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Tinos eiland te ontdekken. Het landschap van Tinos is droog en ruig met witte dorpen, rustige stranden en meer dan 1000 kerkjes die er uitzien alsof ze van suikergoed zijn gemaakt. Hier en daar bots je ineens op een groene oase. Tinos heeft duiventillen, vele windmolens en ruige bergen met aangelegde terrassen. Tinos wordt ook wel het Lourdes van de Egeïsche zee genoemd vanwege de Panagia Evangelistria kerk, die heel veel pelgrims trekt. De kerk die om het icoon heen is gebouwd domineert de hoofdstad van het eiland.

DAG 07 TINOS - PIRAEUS - ATHENE

In de ochtend hebt u nog tijd om te genieten van het eiland Tinos. In de middag wordt u weer naar de haven gebracht en vaart u in ongeveer 5 uur naar de haven van Piraeus. Daar staat een taxi voor u klaar die u naar uw hotel in Athene brengt.

DAG 08 ATHENE - VERTREK

Met het openbaar vervoer of taxi reist u op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Athene voor uw terugvlucht of verlenging naar keuze.

1 nacht Hotel Avra **** Rafina
3 nachten Hotel Iro Suites **** Chora Andros
2 nachten Hotel Ninemia *** Kionia Tinos
1 nacht Hotel Crystal City *** Athene

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

Inbegrepen:

  • 7 nachten op basis van logies en ontbijt volgens reisschema of indien vol gelijkwaardig.
  • Ferries Rafina - Andros, Andros - Tinos, Tinos - Piraeus.
  • Transfers op Andros: met de lijnbus van de haven naar de bushalte en van bushalte transfer naar het hotel v.v.
  • Transfer op Tinos: haven - hotel - haven.
  • Transfer Athene luchthaven - Rafina op dag 01.
  • Transfer Piraeus - Athene op dag 07.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Athene (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Transfer hotel Athene - Athene airport.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).