Skip to main content

De Paradores van Noord-Spanje | Baskenland, Rioja, Asturië en meer

De Paradores van Noord-Spanje

Dit relatief onbekende stukje Spanje ligt ingebed tussen de hoge kalkstenen pieken van de Picos de Europa, met toppen tot
ruim 2500 meter en de grillige kustlijn van de Golf van Biskaje en Cantabrische Zee. Bekende plaatsen die tot de verbeelding spreken zoals Santander , San Sebastian met z’n top-restaurants en Bilbao met het beroemde Gugenheim-museum. Tussen het bergland en de kust ligt een lieflijk groen glooïend heuvellandschap met authentieke dorpjes en lieftallige pre-romaanse kerkjes. Meer oosterlijker vindt u de beroemde wijn gebieden van Rioja en Navarra.

Hoogtepunt van deze reis is ongetwijfeld het verblijf in de Pico de Europe in Asturië. Een berggebied (en nationaal park) ten
westen van Santander en ongeveer 20km van de kust. Er is zo veel te doen en te zien (b.v. wandelen maar ook prachtige
autotochten) dat we daar twee volle dagen (3 nachten) voor uit hebben getrokken in Cangas de Onis, een schattig plaatsje in
het hart van Asturië

Accommodaties: U verblijft in de uiterst comfortabele paradores. Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01 & 02Aankomst - Bilbao - Limpias
Dag 03 Limpias - Agromaniz
Dag 04Agromaniz - Olite
Dag 05 & 06Olite - Sto. Dom.Bernado de Fresneda
Dag 07Sto. Dom.Bernado de Fresneda - Fuente Dé
Dag 08 - 10Fuente Dé - Cangas de Onis
Dag 11Cangas de Onis - Santillana del Mar
Dag 12Santillana del Mar - Bilbao en vertrek 

De Paradores van Noord-Spanje

Uitgebreide reisschema

Uitgebreide reisschema

DAG 01 & 02 AANKOMST BILBAO - LIMPIAS

 

DAG 03 LIMPIAS - AGROMANIZ

 

DAG 04 Agromaniz - Olite

 

DAG 05 & 06 Olite - Sto. Dom.Bernado de Fresneda

 

DAG 07 Sto. Dom.Bernado de Fresneda - Fuente Dé

 

DAG 08, 09 & 10  Fuente Dé - Cangas de Onis

 

DAG 10  Fuente Dé - Cangas de Onis

 

DAG 11 Fuente Dé - Cangas de Onis

 

DAG 12 Santillana del Mar - Bilbao en vertrek 

Einde van uw fly drive..Op de luchthaven Bilbao levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren.

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

2 nachtenParador de Limpias
1 nachtParador de Agromaniz
1 nachtParador de Olite
2 nachten Parador Sto. Dom. Bernardo de Fresneda
1 nachtParador Fuente Dé
3 nachtenParador Cangas de Onis
1 nachtenParador de Santillana del Mar

Beschrijving van de accommodaties

Parador de Limpias (Cantabrië)

Het tot parador omgebouwde paleis van Limpias ligt aan de rivier de Asón niet ver van zee. Maar wel op een plek die alle rust en ruimte heeft van het platte land  Een plek om te ontspannen, de omliggende dorpen van het prachtige Cantabrië te verkennen en te genieten van de fantastische grotten, stranden, landschappen en historische gebieden. De parador is omgeven door een uitgestrekte  en prachtig tuin. 

Als u in de pardor de Limpias verblijft vergete dan niet de kerk van het dichtbij gelegen San Pedro te bezoeken De stad is beroemd om het altaarstuk met de Cristo de la Agonía (Christus van de Agonie). 

 

Parador de Argómaniz (Rioja Alavesa)

Het Parador de Argómaniz is een elegant renaissancistisch paleis in een klein stadje op slechts enkele kilometers van Vitoria en biedt uitzicht op de vlakte van Álava en de bergen van Sierra de Gorbea. Een uitstekende plek om te verblijven terwijl u het prachtige Vitoria bezoekt en geniet van de wijn en de keuken van de regio Rioja Alavesa. Vitoria heeft een mooie oude wijk die is uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht en zijn middeleeuwse plan heeft behouden. In de omgeving vind u de vele wijnvelden van de beroemde Rioja - wijnen.
Vergeet vooral niet te dineren in de parador de Argómaniz zodat u kunt genieten van de vele producten uit de streek waaronder de Idiazábal-kaas, de bekende wijnen van de regio Rioja, paprika's uit Gernika en vis uit de nabijgelegen Golf van Biskaje.

Parador de Olite (Navarra)

De parador van Olite maakt onderdeel uit van het majestueuze paleis-kasteel van Olite, dat is uitgeroepen tot nationaal monument. Ooit woonde Koningin Eleanor van Castilië dit oude paleis van Olite na haar huwelijk met Karel III van Navarra. De kamer is nog steeds te boeken (Leonor de Trastámara kamer). Dus als u eens koninklijk wilt slapen?
Het paleis is het belangrijkste voorbeeld van gotische niet-kerkelijke architectuur in Navarra en één van de meest opvallende in Europa. Opvallende zijn de gebrandschilderde ramen, arcades en andere karakteristieke middeleeuwse elementen. 

De stad Olite is zeker de moeite waard om te verkennen. Als u tijd heeft bezoek dan ook klooster van Oliva, waar cisterciënzer monniken gekleed in witte tunieken wandelen en bidden. In de omgeving vind u de wijnvelden voor de beroemde Navarra-wijnen.

 

Parador de Santo Domingo Bernardo de Fresneda (La Rioja)

Deze prachtige Parador ligt in het klooster van San Francisco, op 800 meter van het historische centrum van Santo Domingo de la Calzada. Het gebouw is verdeeld in drie secties: kerk, museum en hotel. Santo Domingo de la Calzada staat naast de oevers van de rivier de Oja op een uitgestrekte vlakte. 

De parador ligt aam de bedevaartroute naar Santiago de Compostela, (de Franse route). De legende wil dat deze locatie in de 11e eeuw een groot steeneikenbos was aan de oevers van een tumultueuze rivier die afdaalde uit de nabijgelegen bergen, nu bekend als de Sierra de la Demanda. Een kluizenaar genaamd Domingo nam zijn intrek in het hart van het bos en wijdde al zijn energie aan het gemakkelijker maken voor pelgrims naar Santiago de Compostela om dit moeilijke terrein over te steken.

Vandaag kunt u genieten van de stad door bezienswaardigheden zoals de kathedraal of Plaza de España (Spanje-plein) te bezoeken en te genieten van de heerlijke keuken van La Rioja .

 

Parador de Fuente Dé (Cantabria)

De parador van Fuente Dé is misschien niet de mooiste van Spanje maar de ligging is fantastisch. U kijkt letterlijk tegen één van de wanden van de Picos de Europa op. De Parador de Fuente Dé ligt n.l. bij de beroemde kabelbaan van dit kleine stadje. Met kabelbaan klimt u direct naar het uitzichtspunt Áliva. Het interieur van de parador is warm en gezellig. Er is een keuken met traditionele Cantabrische gerechten zoals cocido lebaniego (kikkererwtenstoofpot) en entrecote met Tresviso-kaas.

Iets meer dan 15 minuten rijden met de auto vindt u mooie landelijk dorpen met vele bezienswaardigheden, zoals een late 12e-eeuwse toren en het Santo Toribio-klooster. U zult ook Potes niet willen missen, de hoofdstad van het district Liébana, of de Infantado-toren en de prachtige Barrio Viejo (oude wijk).

 

 

Parador de Cangas de Onís (Asturias)

Parador de Cangas de Onís ligt aan de oevers van de rivier de Sella en omringd door de spectaculaire bergen van Picos de Europa, Het hotel is gevestigd in het voormalige klooster van San Pedro de Villanueva , een prachtig gebouw met spectaculaire kamers van steen en hout. De inrichting is elegant, warm en traditioneel. De zalen en de tuin langs de rivier zijn ideale plaatsen voor een onvergetelijk feest. We besteden zorg aan elk detail en bieden de beste keuken, zodat u volop kunt genieten van deze idyllische plek. De Parador ligt op twee kilometer van Cangas de Onís, waardoor het een ideaal startpunt is voor bezoeken aan het nationale park Picos de Europa, het heiligdom en de meren van Covadonga, en zelfs charmante kustplaatsen zoals Llanes en Ribadesella.

Parador de Santillana del Mar (Cantabria)

De Parador de Santillana del Mar is een charmant nieuw gebouwd herenhuis dat de traditionele lokale architectuur weerspiegelt. Comfortabele kamers en een aangename sfeer helpen u rust en ontspanning in het hotel te vinden.
De parador heeft een heerlijk tuin en natuurlijk een uitstekend restaurant met heerlijke streekgerechten

Het historische centrum van Santillana del Mar is bijzonder omdat het alleen toegankelijk is voor voetgangers. Je zult er geen auto's zien, wat je bezoek inderdaad heel bijzonder maakt. De historische wijk heeft al honderden jaren zijn oorspronkelijke karakter behouden. Hoogtepunten onder de gebouwen zijn het Casa del Águila (huis van de adelaar) en het Casa de la Plaza (huis van het plein), het standbeeld Homenaje al hombre de Altamira (Hulde aan de man van Altamira) en het fantastische stadhuisgebouw .

Prijzen

Prijzen Paradores Fly drive Noord-Spanje

Reiscode: ESFD021
vertrek dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks
startdatum 1-apr-20 8-apr-20 13-apr-20 30-apr-20 3-mei-20 1-jul-20 1-aug-20 1-sep-20 1-okt-20 10-okt-20 12-okt-20 31-okt-20 2-nov-20 5-dec-20 8-dec-20
einddatum 7-apr-20 12-apr-20 29-apr-20 2-mei-20 30-jun-20 31-jul-20 31-aug-20 30-sep-20 9-okt-20 11-okt-20 30-okt-20 1-nov-20 4-dec-20 7-dec-20 30-mrt-21
12 dagen o.b.v. 2 pers.p.p. 1036 1293 1032 1290 987 1135 1331 1190 953 1211 953 1211 882 1211 882
12 dagen extra 1-persoonskamer 1366 1857 1366 1857 1366 1650 1857 1650 1366 1857 1366 1857 1216 1857 1216
12 dagen extra bed toeslag p.p. 592 772 592 772 592 696 772 696 592 772 592 772 542 772 542
12 dagen halfpension toeslag p.p. 361 361 361 361 361 361 361 361 361 361 361 361 361 361 361

Inclusief/Exclusief

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
 • Autohuur  cat. A, vb. Opel Corsa/AC/2DRS

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.

Toeristische informatie Midden-Spanje

Meer video

Bilbao, the Guggenheim Museum

I need Spain