Skip to main content

Fly drive vakantie Castilla-La Mancha

In het spoor van Don Quichot

Fly-drive vakantie Castilla-La Mancha

Met deze fly-drive maakt u kennis met de Castilla-la-Mancha. De regio van de beroemde schrijver Cervantes, eindeloze landvlaktes maar ook bergen, vele natuurparken en archeologisch erfgoed. Leer de cultuur kennen van Midden-Spanje. 

U overnacht in de bekende steden zoals Toledo en Cuenca en Ciudad Real. Waarvan het hart van Toledo en Cuenca zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder herbergen alle steden veel historie en erfgoed. Burchten en kastelen, imposante kathedralen, interessante musea! Castilla-La Mancha is rijk aan cultuur en natuur en hier vindt u een aantal van de mooiste en meest indrukwekkende steden van Spanje. Kortom: deze reis is de ideale combinatie tussen stad en land(schap).

Reisschema in het kort

Dag 01 Aankomst Madrid - Cuenca
Dag 02 Dagtocht met b.v bezoek aan Guadalajara
Dag 03 Cuenca - Alcazer de San Juan
Dag 04 Alcazer de San Juan - Ciudad Real
Dag 05 Dagtocht met b.v. bezoek aan Lagunas de Ruidera
Dag 06 Ciudad Real - Toledo
Dag 07 Dagtocht met b.v. bezoek aan Consuegra
Dag 08 Toledo - vertrek Madrid of verlenging in b.v. Madrid

DAG 01 AANKOMST MADRID – CUENCA

Cuenca, de hoofdstad van de gelijknamige provincie waar de Júcar en Huécar rivieren samen komen. Het historische centrum van Cuenca is gelegen op 1001 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit het hart van de stad heeft u een schitterend uitzicht uit de bergen en de rest van de stad. Bekend van Cuecna zijn de “hangende huizen”. Deze huizen zijn boven de afgrond op een rots gebouwd en zijn typerend voor de stad. In een van deze huizen is een restaurantje gevestigd.

DAG 02 BEZOEK AAN PROVINCIE GUADALAJARA

Guadalajara beschikt over verschillende archeologische parken waar u uren kunt ronddwalen. Een aanrader is het schattige dorpje Budia, dat in 2007 slechts 227 inwoners telde.

DAG 03 CUENCA – ALCAZER DE SAN JUAN

Eerst een bezoek aan de Albardiosa Lagunes. Daarna door naar Alcazer. Alcala de Henares, de gemeente van Alcazer de San Juan, is de geboorteplaats van de beroemde auteur van Don Quichot, Cervantes. Alcazer de San Juan bezit veel erfgoed zoals de straten van de stad die leiden naar Plaza de Santa Maria, waar een standbeeld van Cervantes te zien is. In de omgeving van Alcazar liggen verschillende bodega's.

DAG 04 ALCAZER DE SAN JUAN – CIUDAD REAL

Ciudad Real is dé stad om het echte Castilla-la Mancha te ontdekken. Het is een moderne maar ook historische stad gekenmerkt door een omringend gebied met vele heuvels. Tijdens de middeleeuwen was de stad omringt door een vier kilometer lange muur en honderddertig torens om de stad te beschermen.

DAG 05 BEZOEK AAN LAGUNAS DE RUIDERA

De lagunes maken een spectaculair aquatisch landschap. U vindt hier vele watervallen en beekjes. Een aanrader is Castilla de la Estrela. Dit kasteel dat niet meer volledig in tact is, is gelegen op een heuvel, vlakbij de Lagunes. Een rit door dit gebied is al een bezienswaardigheid op zich.

DAG 06 CIUDAD REAL – TOLEDO

Eerst een bezoek aan Parque Nacional de Cabaneros. Cabañeros is veel meer dan een nationaal park: het is een unieke plek op de wereld. Hier kan men nog Iberische fauna en fossielen tegenkomen van miljoenen jaren geleden. Daarna door naar Toledo. Toledo staat ook wel beter bekend als “de stad van de drie culturen” omdat de Christen, de Moslims en de Joden hier eeuwenlang samen hebben gewoond. Hierdoor is er een grote diversiteit te zien in de artistieke bouwstijlen. Het oude centrum is een bezienswaardigheid op zich en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Toledo ligt op een rots aan de beroemde Taag rivier.

DAG 07 BEZOEK AAN CONSUEGRA

De plaats Consuegra staat bekend om de witte windmolens. Breng ook gelijk een bezoek aan het kasteel van Consuegra, gelegen op een heuvel. Vanaf de ene kant kunt u de windmolens zien en vanaf de andere kant heeft u prachtige uitzichten!

DAG 08 | TOLEDO – MADRID

U levert de auto in op de luchthaven van Madrid. Terugvlucht of verlenging naar keuze.

Overnachtingen

2 nacht(en) Convento del Giraldo Cuenca
1 nacht(en) Chateau Viñasoro Alcazer de San Juan
2 nacht(en) Silken Alfonso X Ciudad Real
2 nacht(en) Abad Toledo Toledo
Vertrek in januari t/m maart april t/m juni juli t/m september oktober t/m december  
Prijs vanaf € 520,-- vanaf € 540,-- vanaf € 615,-- vanaf € 530,--  

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek. EXCLUSIEF vliegreis Madrid.

Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
 • Autohuur  cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.