Skip to main content

Fly en drive Natuur & Tradities van Portugal

Maak kennis met de Natuur & Tradities van Portugal

Overnacht in de landhuizen en casas en maak kennis met de gastvrije eigenaren.

Portugal heeft diverse natuurparken, welke tijdens deze fly drive zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Tijdens deze reis brengt u een bezoek aan 3 natuurparken en u maakt kennis met diverse karakteristieke steden van Noord-Portugal zoals o.a. Braga, Guimarães en Viana do Castelo en Porto. U geniet ongetwijfelt van  de schoonheid van de parken en de indrukwekkende bezienswaardigheden. Bij aankomst in elke accommodatie wordt u verwelkomt met een huisgemaakte lekkernij.

 

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Porto - Amarante - Celorico de Basto
Dag 02Celorico de Basto
Dag 03Celorico de Basto
Dag 04Celorico de Basto - Chaves
Dag 05Chaves
Dag 06Chaves - Viana do Castelo
Dag 07Viana do Castelo
Dag 08Viana do Castelo - Porto - vertrek
of bij 10-daagse reis 
Dag 09stadsbezoek Porto
Dag 10Porto - luchthaven - vertrek

Kaart Fly drive Natuur en Traditie

Prijzen Fly drive Natuur en Tradities van Portugal

Reiscode: PTFD004
Vertrek ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks..
startdatum 01-04-2019 26-04-2019 09-05-2019 01-06-2019 01-07-2019 01-08-2019 01-09-2019 01-10-2019 15-10-2019
einddatum 25-04-2019 08-05-2019 31-05-2019 30-06-2019 31-07-2019 31-08-2019 30-09-2019 14-10-2019 31-10-2019
08 dagen zonder vlucht 565 600 570 570 675 725 570 645 725

Inclusief/Exclusief

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur  cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

Uitgebreide reisschema

Uitgebreide reisschema Fly drive Natuur & Tradities van Portugal

DAG 01 AANKOMST PORTO - CELORICO DE BASTO

Aankomst op de luchthaven van Porto en ophalen van de auto. De reis gaat via Amarante naar Celorico de Basto, waar u verblijft in Casa do Campo. Bij aankomst in Casa do Campo zult u uitgenodigd worden voor een likeurtje met traditionele honing zoetigheden.

DAG 02 CELORICO DE BASTO

Begint u uw dag met een heerlijk ontbijt, alvorens op weg te gaan om de omgeving te verkennen. Om rustig te beginnen, raden wij u een bezoek aan van Celorico de Basto. Hier kunt u naar het Castelo de Arnoia, Vila Boa de Quires kerk en het natuurpark van Alvão gaan. 

DAG 03 CELORICO DE BASTO

Nadat u weer genoten heeft van uw ontbijt, kunt u vandaag de steden Braga en Guimarães bezoeken.

DAG 04 CELORICO DE BASTO - CHAVES

Vandaag vertrekt u naar uw volgende onderkomen, te weten Quinta da Mata, op ca.3 km van het plaatsje Chaves in de heuvels van "Serra da Brunheira". Bij aankomst wordt u uitgenodigd om te proeven van huisgemaakte gerookte worstjes en brood. 

DAG 05 CHAVES

Na uw ontbijt kunt u de omgeving van Chaves ontdekken. Wij stellen een bezoek voor aan het park Montezinho Natural Park in de omgeving van Bragança (ten noordoosten van Chaves). De bergen Coroa en Montezinho zijn de grootste van het park. Er zijn 91 dorpen in het park, maar veel van deze dorpen zijn verlaten. De meeste jongeren zijn verhuisd naar de grotere steden. In het park zijn ook rivierstranden aanwezig. 

DAG 06 CHAVES - VIANA DO CASTELO 

Vanaf Chaves vertrekt u richting Vila Real, waar u een stop kunt maken bij het Alvão Natural Park. Na uw bezoek aan het park vervolgt u uw weg naar Viana do Castelo via Amarante, Guimarães, Braga en Ponte de Lima. Het Alvão Natural Park is gelegen tussen Vila Real en Monim de Basto. De landschappen zijn behoorlijk spectaculair; er zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en beekjes die door authentieke dorpjes stromen. U kunt o.a. typische huisjes vinden in het dorpje Arnal. Ook raden wij aan om langs de dorpjes Lamas de Olo, waar een riviertje door een groene vallei stroomt, Dornelas en Ermelo aan. Bij aankomst in uw onderkomen Casa do Ameal, wordt u uitgenodigd om de typische zoetigheid "Viana tart" te proeven met daarbij het huisgemaakte likeurtje Ginginha.

DAG 07 VIANA DO CASTELO

Geniet u weer van een heerlijk ontbijt in Casa do Ameal en gaat u dan op pad om de omgeving te verkennen. Wij stellen een bezoek voor aan Ponte de Lima, gelegen in het midden van de Ribeira do Lima vallei, op zo'n 23 km afstand van Viana do Castelo. 

DAG 08 VIANA DO CASTELO - PORTO - VERTREK

Einde van de rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

3 nachtenCasa do CampoCelorico de Basto
2 nachtenQuinta da MataChaves
2 nachtenCasa do AmealViana do Castelo
bij 10-daagse reis  
2 nachtenHotel PortoPorto

Beschrijving van de landhuizen

Casa do Campo | Celorico de Basto

Om deze adelijke 17e eeuwse casa te bereiken gaat u door de prachtige toegangspoort. Voor u staat een beroemd huis, al eeuwen in het bezit van de famílie Meireles Pereira Leite Teixeira Coelho. De vrouw des huizes zal u zeker welkom heten en misschien ook rondleiden door de beroemde, en met prijzen onderscheiden, tuinen. Specialisten menen dat de oudste (meer dan 250 jaar) Camellia van Portugal zich hier bevindt. Achter de tuinen zijn het zwembad en verschillende appartementen. Beroemd is vooral de rijk gedecoreerde kapel uit de renaissance. Nog jaarlijks worden van hieruit processies gehouden. Een huis met een bijzonder historie.

Quinta da Mata | Chaves

Quinta da Mata ligt in de heuvels van “Serra da Brunheira", een bosrijke omgeving met veel waterbronnen maar op slechts 3 km. van het centrum van Chaves. Het huis zelf dateert uit de 17e eeuw. In het restaurant wordt uw ontbijt geserveerd terwijl u geniet van het uitzicht over de vallei. 's Avonds kunt genieten van de diverse huisgemaakte gerechten en lokale wijnen. Uiteraard is er ook een zwembad. Wilt heerlijk ontspannen? Boek dan een volledige massage of maak gebruik van de sauna van het Quinta da Mata.

Casa do Ameal | Viana do Castelo

De Faria Araújo familie (die nog steeds het huis bewonen) heeft Casa do Ameal in 1669 voor 3500 shilling gekocht. Men denkt dat het huis in de 16e eeuw is gebouwd, maar een exacte datum is niet bekend. Zoals het de Minho traditie betaamt is de binnenplaats bij de ingang opgesierd met een stenen fontein en vijver. Quinta do Ameal is omgeven door weelderige tuinen met tussen het groen een een mooie vijver en een zwembad waar u heerlijk kunt ontspannen in één van de ligstoelen. De eigenaren van Casa do Ameal hebben het huis voorzien van authentieke handwerken en folklore, zo worden de antieke kostuums van hun voorouders tentoongesteld.  

Toeristische informatie Natuur en Tradities van Portugal

Toeristische informatie Noord Portugal

Tot aan de grens ten noorden van Porto strekt zich de zeer groene streek van Minho uit, waar de kust geaccentueerd wordt door betoverende strandsteden. Reis door het Nationaal Park van Peneda-Geres en duik dan in de indrukwekkende bergen van Trás-os-Montes. Hier liggen mineraalwaterbronnen verborgen, oude steden en in de vallei, een schat aan ongeëvenaarde rotsgraveerkunst, aangebracht op rotspanelen in de open lucht, eveneens erfgoed der mensheid.

Guimarães

Guimarães, de geboorteplaats van Portugal. Er is een ruime keus aan bezienswaardigheden en u zult uzelf niet snel vervelen in deze stad. Zeker de moeite waard zijn het kasteel en de kapel van S. Miguel (Romaans), middeleeuwse paleis van de graaf van Bragança (15e eeuw) en de kerk van Santos Passos (Barok). Natuurlijk mag een wandeling door de Santa Maria straat niet missen bij uw bezoek, deze wandeling eindigt bij het Santiago plein.

Braga

Braga staat bekend als de stad van de aartsbischoppen en de stad van de barokstijl, dit komt door de diverse kerken rond de stad. U dient zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan Bom Jesus do Monte (5 km buiten het centrum) met zijn monumentale barokke trap. Verder zijn er nog diverse andere bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, diverse kerken en musea. Er is ook een voetgangerszone in het centrum van de stad met gezellige cafés met terrasjes.

Toeristische informatie Porto

Porto, gebouwd op de rechteroever van de Douro rivier, is de stad waar het nieuwe contrasteert met het oude. Zijn winderige, steile en nauwe straatjes vormen het complement van zijn brede moderne avenues welke zich uitstrekken tot de randgemeenten. De stad was vroeger genaamd Cale en later Portucale, waarvan later de naam Portugal is afgeleid.De inwoners van Porto staan bekend als tripeiros (letterlijk "ingewanden eeters"), te wijten aan hun opofferingen om het leger te helpen om Ceuta in te nemen in 1415. Men zegt dat al het goede vlees aan het leger werd gegeven en dat men slechts de ingewanden voor eigen gebruik hield. Dit is de reden waarom "tripas na moda do Porto" één van de meest traditionele gerechten is. Porto's straten netwerk, inbegrepen enkele rurale zones, ondergingen een snelle uitbreiding in de 19e eeuw. Tegelijkertijd begon het historische stadscentrum af te brokkelen alzo de levenskwaliteit van de plaatselijke bevolking aantastend. Na enkele onsucessvolle pogingen om deze verontrustwekkende toestand op te lossen, gaf de wijziging van politieke toestand in april 1974 (revolutie) een nieuw impuls aan het vernieuwingsproces van de Sée en de S. Nicolau wijken. Het project werd onlangs uitgebreid tot 2 andere wijken: Vitoria en Miragaia. Porto behoort sinds 1996 tot het UNESCO Werelderfgoed.De oorsprong van de urbanisatiecentrum keert terug tot het late bronzen tijdperk, ongeveer rond de 8ste eeuw voor Christus. Vanaf het begin had de voorhistorische nederzetting een belangrijke commerciële band met het Middelands Zeegebied. Gedurende de Romeinse bezetting had de stad reeds een aantal indrukwekkende gebouwen en was het verbonden met Lissabon en Braga door een goed uitgebouwd wegennet. De muur van Porto werd gebouwd in de Romeinse periode. De originele versie werd heropgebouwd in de 12e eeuw, toen de stad werd gegeven aan de bisschop D. Hugo die de eerste acte uitgaf. De tweede versie van de muur dateert van de 14e eeuw en omvat de heuvels van de kathedraal en Vitoria en daalt af tot aan de rivier waar de aanlegkaai en de douane zijn gevestigd. De maritieme en comerciële activiteiten ondergingen grote veranderingen tussen de 13e en 15e eeuw. Op dat moment werden de banden met de Europese havens, zoals Barcelona, Valencia, La Rochelle, Rouen, Londen, Antwerpen etc. verstevigd. In deze periode waren de scheepswerven van Porto en Vila Nova da Gaia de belangrijkste van het land. In 1394 is de Infante D. Henrique geboren in deze stad. Hij was de prins de "Zeevaarder", die de periode van de Portugese ontdekkingen over zee inleidde. Tijdens de Spaanse bezetting (1580-1640) kende de stad een grote urbanisatie en administratieve ontwikkeling. Artistieke verandering kende hun oorsprong in deze periode en bereikte een hoogtepunt in de 18e eeuw. De Barokstijl verdient een vermelding met als eerste exponent de Italiaanse architect Nicolau Nasoni (1725-1773), als ook andere Portugese meesters zoals Antonio Pereira en Miguel Francisco da Silva. Een andere belangrijke verandering was de verandering van de urbanisatie uitgevoerd door João de Almada e Melo (1757-1786) en de constructie van het mooie Neo-klassieke gebouw door de invloed van de Engelse colonie in de stad. Het was ook de gouden eeuw voor de Portowijn.Porto staat bekend als een progresieve liberale stad, met een stevige traditie op het gebied van de verdediging van de rechten van de mens. De bevolking doorstond een langdurige militaire agressie van de royalistische troepen tussen 1832 en 1833. De overwinning van de liberalen was gedeeltelijk te danken aan de opoffering van het volk die vocht ter ondersteuning van de constitutionele charter. Ten gevolge van deze heldhaftige daad omschreef, de koning Pedro IV, de stad Porto als heel nobel, onverslagen en loyaal aan de kroon. Na de oprichting van de Republiek onderging de stad een nieuw moderniseringsproces. Hiervan is de bouw van de laan der geallieerden (Avenida dos Aliados) het resultaat. Dit project werd aangegaan in 1915 door de Engelsman Barry Parker en voortgezet door de franse school onder leiding van de architect Marques da Silva die in Parijs studeerde. Deze harmonieuse en mooie laan vormt de noordelijke protectie van het historisch centrum. Porto is ook bekend als de "werkstad", te wijten aan het dynamisme van de stads bourgeoisie, als ook aan de eerlijkheid en de oprechtheid van het volk. Aan de andere kant dient vermeld te worden dat het sociale en culturele leven zeer speciale kenmerken heeft. Bezienswaardigheden:Het Beurspaleis, een 19e eeuws juweeltje van Europese en Arabische goed smaak; de 12e eeuwse kathedraal; de wijnkelders van de Portowijn; de Dona Maria Bridge, die werd gebouwd door Eiffel; Ponte D. Luis; Torre dos Clérigos; São Francisco kerk; Grilos kerk; Terceiros do Carmo kerk; Sào João Nationaal Theater; Pálacio da Bolsa.

De oudste natie van Europa

Portugal is de oudste natie van Europa. In vroegere tijden werd het land bevolkt door Arabieren en Romeinen. Door z'n ligging lag het voor de hand dat het, net als Nederland, een zeevarende natie werd. Invloeden uit Afrika, Amerika en Azië vindt u terug in het culurele erfgoed. Het Noorden is van oorsprong de rijkste regio. Wijnbouw (door de Romeinen geintroduceerd) was lang een belangrijke inkomstenbron. 

Proef Portugal

Portugal, het noorden en de tradities