Skip to main content

Fly en drive de kastelen van Portugal in historische dorpen en steden

Fly en drive de kastelen van Portugal in historische dorpen en steden

Met deze fly drive maakt u kennis met het roemruchte verleden van Portugal; met zeevaarders en koningen. Portugal heeft een onvoorstelbaar aantal paleizen, kastelen en historische dorpen. Deze fly drive brengt u langs diverse paleizen en kastelen. Sommigen door de UNESCO zelfs tot cultureel erfgoed verklaard. Uw reis voert langs de belangrijkste plaatsen en u overnacht, geheel in stijl, in prachtige oude landhuizen (quintas). De reis eindigt in een echt paleisje; het Palácio de Rio Frio ten zuiden van Lissabon.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Lissabon - Sintra
Dag 02Sintra
Dag 03Sintra - Mafra - Torres Vedras - Óbidos
Dag 04Óbidos - Alcobaça - Batalha - Luso
Dag 05Luso - Curia - Burçaco - Luso
Dag 06Luso - Coimbra - Tomar
Dag 07Tomar - Fatima - Torres Novas - Santarém - Alochete
Dag 08Alochete - Lissabon - vertrek
 of bij 10-daagse reis
Dag 09Lissabon
Dag 10Lissabon vertrek

Kaart Fly en drive de kastelen van Portugal

Fly en drive de kastelen van Portugal in historische dorpen en steden

Reiscode: PTFD002
Vertrek ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks..
startdatum 01-04-2019 26-04-2019 09-05-2019 01-06-2019 01-07-2019 01-08-2019 01-09-2019 01-10-2019 15-10-2019
einddatum 25-04-2019 08-05-2019 31-05-2019 30-06-2019 31-07-2019 31-08-2019 30-09-2019 14-10-2019 31-10-2019
08 dagen zonder vlucht 545 565 535 545 580 580 620 610 640
10 dagen zonder vlucht 680 710 665 680 710 710 755 740 770

Inclusief/Exclusief

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur  cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

Uitgebreide reisschema

Uitgebreide reisschema

DAG 01 AANKOMST LISSABON - SINTRA

Aankomst te Lissabon en overhandiging van de autosleutels. Startpunt van de rondreis is Sintra, het immer groene burcht- en paleizenstadje op ca. 30 km ten noordwesten van Lissabon. 

DAG 02 SINTRA

Hele dag voor een bezoek aan Sintra met haar talrijke paleizen en schitterende parken. Sintra is een geweldig mooi stadje aan de voet van gelijknamige gebergte. De unieke kenmerken in Sintra zorgden ervoor dat het door de UNESCO erkend is als werelderfgoed. Deze plaats is sinds een ver verleden door verschillende volkeren bewoond. Overblijfselen hiervan zijn vooral te zien in het archeologische museum. Voornaamste bezienswaardigheden: Palacio da Vila, Palacio da Pena, Castelo dos Mouros, Seteais, Monserrate. 

DAG 03 SINTRA - ÓBIDOS (96KM)

U rijdt eerst naar Mafra. De plaats Mafra ligt in de zogeheten “saloia/streek”. De stad voorzag Lissabon van groenten en is tegenwoordig bekend vanwege het paleisklooster. Dat overigens het grootste gebouw is van Portugal. Ook Lourinhã is een eeuwenoud stadje. In de regio Lourinhã zijn de belangrijkste overblijfselen in Portugal gevonden, die getuigen van de aanwezigheid van dinosauriërs. Onder andere: gefofaciliteiten eieren met respectievelijke embryo's. Deze zijn tentoongesteld in het Gemeentelijk museum.  Deze plaats is één van de beste locaties om de diversiteit van de regio te bekijken.

DAG 04 ÓBIDOS - LUSO (160KM)

Een bezoekje aan het idyllische middeleeuwse stadje Óbidos is een absolute must. Óbidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. De Pousada van Óbidos, dat is een oud kasteel gehuisvest is, is momenteel één van de zeven wonderen van Portugal. Dit zeer pittoreske dorpje bestaat uit smalle steile straatjes, ramen en nissen in Manuelijnse stijl en veel kleurrijke bloemen.

DAG 05 LUSO 

Het elegante thermale oord Curia en het 'toverwoud' met het neo-Manuelaanse jachtpaleis van Luso/Burçaco mag u onderweg niet te missen. Het park met 700 verschillende boomsoorten werd door monniken aangelegd en nodigt uit tot prachtige een wandeling. Zeker het proeven waard is de plaatselijke specialiteit speenvarken met bairrada-wijn.

DAG 06 LUSO - TOMAR (115KM)

In de voormiddag bezoek aan Coimbra, de oude en eerbiedwaardige universiteitsstad en in de namiddag verder naar Tomar (83 km). Tomar staat bekend als de Stad van de Tempeliers. De Orde van de Tempeliers werd in Frankrijk aan het begin van de 14e eeuw verboden, maar in Portugal werd deze voortgezet op verzoek van koning D. Dinis, en later goed gekeurd door de paus. De Orde ging verder onder de naam Christusorde (Ordem de Cristo) en alle goederen en bezittingen van de Tempeliers gingen over op de nieuwe orde, die een belangrijke rol zou spelen tijdens de Portugese ontdekkingsreizen. 

DAG 07 TOMAR  - ALOCHETE (155KM)

Fatima, het wereldbekende bedevaartsoord, ligt vlakbij (23 km). Via Torres Novas bereikt u Santarém (60 km), het centrum van de gevechtsstieren- en de paardenfok. Na Santarém steekt u de rivier de Taag over en rijdt u door naar Alochete vlakbij Lissabon.

DAG 08 ALOCHETE - LISSABON VERTREK (29KM)

Einde van uw rondreis; Met de auto de Vasco da Gamabrug over en naar het vliegveld voor de terugvlucht of verlenging naar keuze.

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

2 nachtenHotel Lawrence'sSintra
1 nacht(en)Casa de ObidosObidos
2 nacht(en)Vila DuparchyLuso
1 nacht(en)Quinta da Anunciada VelhaTomar
1 nacht(en)Quinta da Praia das FontesAlochete
of bij 10-daagse reis  
2 nacht(en)Hotel in LisboaLissabon

Beschrijving van de landhuizen

Lawrence's hotel | Sintra *****

Bij binnenkomst in dit charmante boutiquehotel (5*), gaat u eeuwen terug in de geschiedenis. Een echte reis door de tijd. Het hotel heeft slechts 11 gewone kamers en 5 suites. waarbij elke kamer uniek is en waar deuren geen nummers hebben, maar namen met een geschiedenis. U vindt hier charme en elegantie gecombineerd met de meest verfijnde sfeer en uitstekende service.

Casa de Óbidos | Óbidos

Casa de Óbidos is een manor huis gedateerd uit de 19e eeuw, het huis was vroeger een boerderij. Het werd gebouwd door Mr. Garrelon, één van de ingenieurs uit het Eiffel team (verantwoordelijk voor de Eiffeltoren), welke daar was neergestreken om de bouw van de spoorwegen te leiden. Het huis ligt in een beschermd gebied en vanaf het huis heeft u prachtige uitzichten over het kasteel en de tuinen van Obidos. Door de gezellige inrichting zult u zich snel thuis voelen in dit Portugese huis. 

Vila Duparchy, Luso

Als je door de oude poort gaat en de lange kronkelende met bomen omzoomde oprit opgaat kom je bij een bijzonder huis: Vila Duparchy. De familie Duarte Figueiredo zal u hartelijk welkom heten en u zeker rondleiden  Gastvrijheid is een vanzelfsprekendheid. Ze zijn terecht trots op hun excusive onderkomen en hun prachtige verzameling antiek meubilair, U verblijft in één van de 6 ruime kamers en u kunt heerlijk ontspannen in de prachtige tuinen van het landgoed of bij het privézwembad van het huis. Het vlakbij gelegen en verbazingwekkende bos van Buçaco bieden een aantrekkelijke omgeving voor wandelliefhebbers. Ook de historische stad Coimbra is niet ver weg. Dit bijzondere huis is een plek een plek om van te dromen.

Quinta da Anunciada Velha | Tomar

Mooi landelijk gelegen quinta uit de 12e eeuw en al vele generaties van dezelfde familie. De eigenaresse zal u hartelijk ontvangen en rondleiden. Bijzonder is de bibliotheek met meer dan 10000 boeken. Vaak zult u de heer des huizes daar tegenkomen. Op het landgoed staan vele kurkeiken en olijfbomen maar er is ook nog grote wijngaard. Liefhebbers kunnen er paardrijden. Vergeet ook niet even naar de kleine kapel te gaan die achter op het landgoed staat. Vanuit het huis heeft u uitzicht op klooster 'Convento de Cristo' in Tomar. Een beroemd klooster dat vele bezoekers trekt.

Toeristische informatie Klassiek Portugal

Meer video

Portugal, verwacht het onverwachte

Portugal, land van de kastelen