Skip to main content

Fly en drive Algarve, de kustroute

Fly en drive Algarve, de kustroute

De mooiste plekken van de Portugese zuidkust

De Algarve is een bekende vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Wat deze bestemming zo geweldig maakt, is dat de Algarve voor iedereen wat in petto heeft. Het is een paradijs voor sporters, natuurliefhebbers, families en stelletjes. De Algarve heeft een ontzettend mooie lange kustlijn met stranden variërend van groot en druk tot kleine baaien waar u het gevoel heeft alleen op de wereld te zijn. De Algarve heeft een fantastisch klimaat waardoor u bijna iedere dag verzekerd bent van een zonnige dag. U zult duidelijk een verschil merken tussen west en oost. Deze fly-drive neemt u mee naar alle hoogtepunten van de Algarve; van het bekende Albufeira tot het rustige Cabo de São Vicente, en u overnacht in mooie boutique hotels tot schattige huisjes.

TIP: boek deze reis in combinatie met de bergroute van de Algarve!

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst luchthaven Faro - Sagres
Dag 02Sagres
Dag 03Sagres - Pedralva
Dag 04Pedralva
Dag 05Pedralva - Portimão
Dag 06Portimão
Dag 07Portimão - Praia da Falesia (Albufeira)
Dag 08Praia da Falesia - Tavira
Dag 09Tavira
Dag 10Tavira - Pechão
Dag 11Pechão
Dag 12Pechão - vertrek luchthaven Faro

Kaart Fly drive Algarve, de kustroute

Prijzen Fly en drive Algarve, de kustroute

Reiscode: PTFD015
Vertrek ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks..
startdatum 01-04-2019 23-04-2019 09-05-2019 01-06-2019 15-06-2019 01-07-2019 16-07-2019 01-08-2019 16-08-2019 01-09-2019 16-09-2019 01-10-2019 12-10-2019
einddatum 22-04-2019 08-05-2019 31-05-2019 14-06-2019 30-06-2019 15-07-2019 31-07-2019 15-08-2019 31-08-2019 15-09-2019 30-09-2019 11-10-2019 31-10-2010
12 dagen zonder vlucht 785 870 840 920 750 855 955 965 950 840 790 620 665

Inclusief/Exclusief

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur  cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

Uitgebreide reisschema

Uitgebreide reisschema Algarve Kustroute

DAG 01 AANKOMST FARO LUCHTHAVEN – SAGRES
Sagres kent zijn oorsprong vóór de Romeinse verovering en het was in de 15e eeuw dat het stadje grote bekendheid kreeg. De regelmatige aanwezigheid van de Infante D. Henrique heeft ervoor gezorgd dat deze eenvoudige havenplaats altijd verbonden zal zijn met de ontdekkingsreizen. Op Ponta de Sagres staat een gigantische stenen vinger, die wijst naar de Oceaan, en er zijn enkele gebouwen die erop wijzen dat dit plaatsje deel uitmaakt van de wereldgeschiedenis. Het strand Praia do Beliche ligt aan de Costa Vicentina en maakt deel uit van het natuurpark Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Het wordt omgeven door een hoge klif, die het beschermt tegen harde winden en uitloopt in het westen tot Cabo de São Vicente. Het strand ligt in een prachtig landschap en het is het meest westelijke strand van de Algarve, dat naar het zuiden gericht is. Het staat goed bekend onder de surfers en bodyboarders die hier uitstekende golven vinden, waardoor hier zelfs competities kunnen worden gehouden.

DAG 02 BEZOEK AAN CABO DE SÂO VICENTE

Cabo de São Vicente, het meest westelijke puntje van de Algarve. Het uitzicht is hier werkelijk verbluffend! De woeste zee, prachtige rotsen en de typerende vuurtoren vormen een perfect beeld. Cabo de São Vicente is ook het eindpunt (of juist beginpunt) van de Via Algarviana; een wandelroute die het uiterste oosten met het uiterste westen van de Algarve met elkaar verbindt.

DAG 03 SAGRES – PEDRALVA (VILA DO BISPO)

Vila do Bispo is niet altijd een dorp geweest. Eeuwenlang was dit de graanschuur van de Algarve. De molens, die er stonden om dat de bevestigen, zijn helaas verdwenen. Nu is het een klein typerend stadje op 22 kilometer afstand van Lagos. In het centrum vindt u alles wat u nodig heeft. Er zijn twee banken, een supermarkt (Alisuper) en talloze eetgelegenheden. Verbazingwekkend is hoeveel restaurantjes dit stadje heeft gezien de grootte. Het belangrijkste op het menu is vis. Dat is niet zo gek want Vila do Bispo wordt omringd door zee. Het dichtstbijzijnde strand is Praia do Castelejo. Op slechts 8 kilometer afstand liggen de stranden van Sagres. Tussen de kustlijn van Sagres en Burgau liggen veel meer rustige stranden.

DAG 04 BEZOEK ALJEZUR

Ajezur is een klein stadje aan de Costa Vicentina. De huizen met architectonische kenmerken zijn karakteristiek voor de Algarve, begrensd door de zee en het gebergte. De kustlijn wordt gekenmerkt door hoge kliffen, terwijl het binnenland een opeenvolging is van horizonten met vegetatie. Tussen deze twee uitersten liggen prachtige dalen en vruchtbare heidegronden die traditiegetrouw verbouwd worden. Op de top van de heuvel staan de oude kasteelmuren dat u doet herinneren aan een historisch verleden, dat symbool staat voor de oorlogen tussen de Moren en de Christenen.

DAG 05 PEDRALVA – PORTIMÂO

Onderweg naar Portimão maakt u een stop bij Benagil. U kunt een boottocht maken naar de spectaculaire Benagil grotten. Benagil is een heel klein dorpje gelegen tussen de grotere toeristische plaatsjes Armação de Pera en Carvoeiro. Bij Praia de Benagil vindt u een klein strandtentje waar u een drankje kunt drinken. Verder naar beneden de trap af ligt nog een restaurantje met schitterend uitzicht op zee.  Portimão is de grootste stad in het westelijke gedeelte van de Algarve. Het centrum zit vol met allerlei soorten winkels. De witte kerk op de top van de heuvel en de smalle straatjes zijn kenmerkend voor Portimão. De oude visserswijk is zeker een bezoekje waard! Van het middeleeuwse Portimão zijn slechts een paar delen van de stadsmuren overgebleven die verborgen liggen tussen de huizen.

DAG 06 BEZOEK AAN LAGOS

Lagos heeft een lange historie die verbonden is met de zee. De 15e eeuw was de gouden eeuw van Lagos, toen het tijdperk van de ontdekkingsreizen begon. Door de ligging, tegenover Afrika, werd Lagos een aankomst- en vertrekpunt voor de schepen die jaar in jaar uit steeds meer van de Afrikaanse kust ontdekten. Het werd een centrum van exotische producten als ivoor, goud en zilver uit Afrika en Lagos zag het aantal huizen stijgen en het aantal handelaren en monumenten toenemen. Lagos is tegenwoordig een dynamische en actieve stad, die trots is op haar verleden.

DAG 07 PORTIMÂO – ALBUFEIRA

Albufeira staat voornamelijk bekend vanwege de jongeren vakanties die hier worden gehouden. Maar toch is Albufeira veel meer dan dat. In de smalle en steile straatjes van het historische centrum, het vroegere Cerro da Vila, staan nog steeds pittoreske huisjes, een betoverend Moorse boog bij Travessa da Igreja Velha, waar vroeger een moskee stond, en de eerste kerk van het stadje. Ondanks dat het stadje een zeer populaire vakantiebestemming is geworden heeft de stad haar charme altijd behouden. Er zijn nog vele rustige plekjes om even te genieten van het uitzicht op zee en de schitterende rotsen.

DAG 08 ALBUFEIRA – TAVIRA

Tavira is een mooie en elegante stad met een aantal prachtige grootse gebouwen. Tussen de gebouwen kronkelen de kleine straatjes met typerende Portugese huizen. Een beroemde bezienswaardigheid van de stad is Ponte de Romana. De oude Romeinse brug die Gilão rivier overbrugt. Langs de rivier zijn er genoeg plekjes om even te zitten, en te genieten van de stad. Ook zijn er genoeg cafés en restaurants. Naar verluidt heeft Tavira de mooiste kerk van de Algarve. De Igreja da Misericórdia, die een 16 eeuwse oorsprong heeft, heeft mooie typisch Portugese blauwe en witte Azulejos (tegeltjes). Kerken zijn er trouwens in overvloed, in en rond de stad zijn er meer dan twintig! Het strand van Tavira, Ilha de Tavira, is een fantastisch eiland met een 14 kilometer lange kust. Het strand ligt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet áán Tavira zelf. Je bereikt dit strand alleen per veerboot of watertaxi.

DAG 09 BEZOEK AAN DE STRANDEN VAN TAVIRA

Het strand van Tavira, Ilha de Tavira, is een fantastisch eiland met een 14 kilometer lange kust. Het strand ligt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet áán Tavira zelf. Je bereikt dit strand alleen per veerboot of watertaxi. Een bezoekje is het zeker waard.

DAG 10 TAVIRA – PECHÃO

Pechão ligt iets boven Faro in een prachtige omgeving. Onderweg naar Pechão kunt u nog een bezoek brengen aan het charmante Fuseta waar u heerlijk aan de boulevard kunt lunchen.

DAG 11 BEZOEK AAN OLHÂO EN RIA FORMOSA

Olhão is de grootste vissershaven van de Algarve. Als u aankomt in de haven is uiteraard het eerste wat opvalt de vele vissersbootjes die aanmeren om gevangen vis aan land te brengen. In de omgeving vindt u ook talloze restaurantjes waar deze net gevangen vis heerlijk wordt bereid. Het is overigens prachtig wandelen langs de rivier. Olhão dateert van 1378. Destijds was er een heel klein haventje en slechts een handvol mensen die hier woonden, in houten hutjes. In 1679 werd het stadje economisch interessant en bouwden ze een fort, om zich te verdedigen tegen piraten. Olhão is een typisch Portugees dorpje en absoluut de moeite waard om even rond te lopen. Ria Formosa, een van de meest interessante en mooie plaatsen van Portugal. Tussen Faro en Tavira ligt een 60 kilometer lange gordel van eilandjes en schiereilanden. In 1987 werd het uitgeroepen tot natuurpark en het is een van de zeven natuurwonderen van Portugal. De totale oppervlakte van Ria Formosa is zo ongeveer 18.000 hectare.

DAG 12 PECHÃO – VERTREK FARO LUCHTHAVEN

U rijdt vanaf Tavira naar de luchthaven van Faro en levert hier de huurauto in.

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

2 nacht(en)Mareta ViewSagres
2 nacht(en)Aldeia da PedralvaPedralva
2 nacht(en)Duas QuintasSilves
1 nacht(en)Portobay FalesiaPraia da Falesia (Albufeira)
2 nacht(en)Quinta do CaracolTavira
2 nacht(en)Quinta dos PoetasPechão

Beschrijving van de accommodaties

Quinta do Caracol | Tavira

Sommige noemen het "een verborgen schat"; deze oude olijvenboerderij in Tavira. Een sfeervolle quinta met een prachtige tuin inclusief fonteinen, vijvers en vol exotische planten en fruitbomen. Wie wil kan daar 's morgens lekker ontbijten. Echt een oase van rust. Bijzonder is ook dat de quinta tegen het centrum van Tavira aan ligt. 's Avonds is het daar prima vertoeven langs de rivier, die het plaatsje doormidden snijdt. Een bezoek zeker waard is. Rond de oude brug vindt u vele echt Portugese restaurantjes en grappig genoeg ook een paar met de Indiase keuken.

Aldeia da Pedralva | Vila do Bispo

Aldeia da Pedralva, een typisch Portugees dorpje aan de Zuid-West kust, stroomde ooit langzaam leeg. Hierdoor verslechterde de huizen, waardoor het steeds moeilijker werd voor de overgebleven bewoners om daar nog te leven. Uiteindelijk was het dorp door nagenoeg iedereen verlaten. Nu is het dorp is echter grotendeels gerenoveerd, zijn de huizen weer opgebouwd, en zijn er 24 vakantiehuizen, een restaurant en ontvangstruimte met bar. Een hotel, dat leeft als een dorp. Beleef dit dorpsgevoel hier in de omgeving. Ga 's morgens naar de kruidenier om lokale producten te kopen voor uw ontbijt of zoek een knus plekje op in het dorp. U kunt zeker zijn van een uniek verblijf!

Toeristische informatie Algarve Zuid-Portugal

Toeristische informatie Algarve

Een provincie in het zuiden van Portugal, met ongeveer 200 km kustlijn en werelds mooiste stranden. Een populaire vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee en complete vakanties. Een vakantiebestemming die ook populair is om haar bloemenpracht en zachte temperaturen in het voorjaar en de winter.De Algarve is dé vakantiebestemming voor u als u het hele jaar door sport wilt beoefenen. Waar golf op de eerste plaats staat, gevolgd door tennis, watersporten, wandelen, vogels en planten bekijken.GeschiedenisDe oudste sporen van de mensheid gaan terug tot in de Paleotische tijd. Aangetrokken door veilige havens en handel met de bevolking, hadden de Feniciérs en Grieken handelsposten in de Algarve. Romeinse ruïnes kunnen nog steeds bezichtigd worden in Milreu, Faro, Boca do Rio en Vilamoura.De Moorse overheersing (van de 8e tot de 13e eeuw) wordt weer opgeroepen door de vele monumenten in Silves, Tavira, Faro en andere minder prominente overblijfselen die verspreid liggen over de Algarve in de vorm van gewitte gevels, terrassen die gebruikt worden voor het drogen van fruit en prachtig bewerkte schoorstenen.Lagos was een belangrijke handelspost voor Afrika in de 15e en 16e eeuw. Voor de kust van de Algarve werden belangrijke zeeslagen gevoerd, zoals bij Cabo de São Vicente (1797), gewonnen door admiraal Lord Nelson.NatuurHet Ria Formosa Natuurreservaat en het beschermde gebied van de Costa Vicentina nemen tweederde van de kustlijn van de Algarve voor hun rekening. Bij de monding van de Guadianarivier liggen de natuurreservaten van Sapal de Castro Marim en Vila Real de Santo Antonio. Hier kunt u genieten van een interessante flora en fauna, met een grote verscheidenheid van unieke planten, de levendige roze kleurzen van flamingo's, het geroep van de zeevogels en de uitzonderlijk gracieuze ooievaars.Het binnenland van de Algarve, met zijn uitgestrekte beboste bergketens, is de streek bij uitstek om terug te gaan naar de natuur en het gezang van de vogels en de kleuren en geuren van wilde bloemen te herontdekken.StrandenDe trekpleister van de Algarve. Van de uitgestrekte zandstranden van Vila Real de Santo Antonio tot Albufeira, de kleine zandstrandjes in de baaien van de kleurrijke rotswanden die helemaal tot aan Sagres reiken. In het noorden, aan de Costa Vicentina, liggen tussen de rotswanden, waar verschillende vogelsoorten hun nesten bouwen, prachtige stranden.Albufeira, Armaçao de Pêra, Carvoeiro, lagos, Monte Gordo, Praia da Rocha, en Vale do Lobo zijn een greep uit de vele mogelijkheden voor een strandvakantie.Vilamoura.html

Albufeira/Praia da Oura

Albufeira / Praia da Oura Van een klein vissersdorpje is Albufeira (ca. 35 km van het vliegveld) uitgegroeid tot de belangrijkste badplaats aan de Algarve. Het is een bijzonder geliefd vakantie-oord met een sfeervolle autovrije kern, talrijke leuke pleintjes, terrasjes en schilderachtige winkelstraatjes die de heuvel op klimmen. De kust is grillig van vorm met veel inhammen en grotten, die 's avonds verlicht zijn. Aan de oostkant loopt het strand over in het Forte São João-strand van Praia da Oura, dat letterlijk 'gouden strand' betekent. Praia da Oura is, in het verlengde van Albufeira, helemaal op de vakantieganger ingericht. In het gezellige, levendige en langgerekte centrum ontbreekt het niet aan winkels, bars en restaurants.Vilamoura.html

Tavira

Tavira Tavira is een stadje met ca. 12.000 inwoners, gelegen aan de monding van de Séqua en aan de voet van een ommuurde heuvel waarop zich de kerk van Santa Maria do Castelo verheft. De zeer oude stad Tavira werd na de aardbeving van 1755 herbouwd. Vanaf de Romeinse brug over de brede rivier heb je een mooi gezicht op de opeengestapelde huizen, de hoge palmen, de grijsbruine vestingmuren en de torens van de kerken.

Meer video

Algarve. Europe's most famous secret.

Algarve Tourism Board celebrates 45 years