Skip to main content

Fly en drive de Pousadas van de Alentejo | Midden-Zuid Portugal

Ontdek de eindeloze vlaktes van de Alentejo en verblijf in de mooiste hotels

Deze rondreis Alentejo gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst Lissabon - Arraiolos 
Dag 02Arraiolos - Marvão 
Dag 03Marvão 
Dag 04Marvão - Estremoz 
Dag 05Estremoz 
Dag 06Estremoz - Évora 
Dag 07Évora- Beja 
Dag 08Beja 
Dag 09Beja- Alcacér do Sal 
Dag 10Alcacér do Sal- vertrek 
   
indien 12 dagen:  
Dag 11Palmela - Setubal - Palmela 
Dag 12Palmela - Lissabon 
   
indien 15 dagen:  
Dag 13Lissabon 
Dag 14Lissabon 
Dag 15Vertrek Lissabon

Kaart route Fly en drive de Pousadas van de Alentejo

Uitgebreide reisschema

Uitgebreide reisschema

DAG 01 LISSABON - MONTEMOR-O-NOVO - ARRAIOLOS

Montemor-o-Novo  is een klein plaatsje met veel overblijfselen uit prehistorische tijden. Leuk om te bezoeken voor een korte stop voordat u aankomt bij uw eerste overnachtingsplaats.

DAG 02 ARRAIOLOS - PORTALEGRE - CASTELO DE VIDE - MARVAO

Portalegre is gelegen in de bergen van Serra de São Mamede, vlakbij de Spaanse grens. De kerk Igreja de Nossa Senhora da Penha ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de stad. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. U rijdt via Castelo de Vide naar Marvão. Marvão is gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de streek. Marvão heeft steile hellingen aan alle kanten. De oostkant van het dorpje is alleen te voet te bereiken.

DAG 03 MARVAO - ELVAS - BORBA - ESTREMOZ

De ommuurde stad Elvas vormde een heel belangrijke verdedigingslijn gedurende de oorlog tussen Portugal en Spanje. Tegenwoordig investeert Elvas in het plattelandstoerisme. U kunt nog een kort bezoek brengen aan het plaatsje Borba. Daarna rijdt u verder naar uw overnachtingsplaats Estremoz.

DAG 04 ESTREMOZ

Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door z'n witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel. Estremoz bezit veel cultureel erfgoed. Een mooi voorbeeld hiervan is het kasteel, waar tegenwoordig Pousada Rainha Santa Isabel is gevestigd. Estremoz is vooral bekend vanwege het witte marmer van uitstekende kwaliteit.

DAG 05 ESTREMOZ - EVORA

De reis gaat verder naar Évora. Évora is de hoofdstad van het veelzijdige Alentejo gebied, gelegen op een heuvel midden in de Alentejo vlakte. Deze oude stad heeft al heel wat verschillende namen ondergaan.

DAG 06 EVORA - MOURAO - MOURA - BEJA

Vandaag rijdt u via de stuwdammen naar het stuwdorpje Mourão. U zult hier prachtige uitzichten hebben! Daarna brengt u een bezoek aan Moura. Al lopend door de straatjes van Moura ziet u dikke schoorstenen die loodrecht op de muren van de huizen staan. Dit is een typisch detail van de gebouwen in de Alentejo.

DAG 07 BEJA - ODEMIRA - SINES - SANTIAGO DO CACÉM - ALCACER DO SAL

Vanuit Beja rijdt u naar de kust. Een groot gedeelte van de kust is het Natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina Dit park strekt zich 100 km uit langs de kust, vanaf Porto Covo in de Alentejo, tot aan Burgau in de Algarve. Het natuurpark is de Europese kuststrook die het best behouden is gebleven en hier is een unieke flora en fauna te bezichtigen. U rijdt verder naar boven via Sines en Santiago do Cacém naar de laatste overnachtingsplaats.

DAG 08 ALCACER DO SAL - LISSABON

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.

EINDE VAN DE RONDREIS

Indien u kiest voor de 10 daagse rondreis vertrekt u op dag 08 vanuit Alcacer do Sal naar Setubal:

DAG 09 SETUBAL

Setúbal is gelegen aan de monding van de Rio Sado, waardoor hij verbonden is met de zee. Setúbal was in de 14e eeuw al een van de belangrijkste havens van de stad. Noemenswaard zijn het klooster Convento de Jesus, en het Fort de Sao Filipe. Tegenwoordig is dit fort een Pousada en fantastisch uitkijkpunt over de rivier.

DAG 10 SETUBAL - LISSABON

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

1 nacht(en)Pousada Nossa Senhora AssunçãoArraiolos
2 nacht(en)Pousada Santa MariaMarvão
2 nacht(en)Pousada Rainha Santa IsabelEstremoz
1 nacht(en)Pousada LoiosÉvora
2 nacht(en)Pousada São FranciscoBeja
1 nacht(en)Pousada Dom Afonso IIAlcacér do Sal
indien 12 daagse reis  
2 nacht(en)Pousada Castelo de PalmelaPalmela
indien 15 daagse reis  
3 nacht(en)Inspira Santa Marta HotelLissabon

  Beschrijving van de Pousadas

  Pousada Nossa Senhora Assunção, Arraiolos

  De stilte wordt alleen verstoord wanneer er een kudde schapen langskomt over de vallei vlakbij Arraiolos. Dit dorp werd wereldberoemd is door zijn handgemaakte tapijten. Te midden van de rust ligt de 16e eeuwse pousada. Een voormalig klooster, en een voorbeeld van de perfecte harmonie tussen de traditionele en de moderne concepten van de Portugese architectuur. Rondom de pousada kunt u heerlijk wandelen of u neemt een heerlijke duik in het zwembad met uitzicht over de vallei.

  Pousada de Santa Maria, Marvão

  De ligging van Marvão is heel bijzonder: een heuvelrug op 862 meter boven zeeniveau. Vanuit dit vestingplaatsje heeft u dan ook een panoramisch uitzicht over de vlakte van de Alentejo tot aan de Spaanse grens. Binnen de 13e eeuwse kasteelmuren ligt de pousada. Het hotel is gevormd uit twee van de dorpshuisjes. Marvão heeft het middeleeuwse karakter weten behouden. Het is oogstrelend mooi.

  Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

  Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

  Pousada Loios, Évora

  Een tempel met Romeinse zuilen voor de deur. De pousada ligt het hart van het historische centrum van Évora, een stad die geclassificeerd is door de UNESCO als werelderfgoed. De pousada Lóios is een voormalig klooster uit 1487 en het is één van de meest bijzondere gebouwen in Évora. Een verblijf hier is een beetje een herleving van de geschiedenis.

  Pousada São Francisco, Beja

  Imposante architectuur heeft dit voormalige Franciscaner klooster uit de 13e eeuwse zeker. Maar ook de ligging is bijzonder: in het hart van het historische centrum van Beja (Alentejo). Pousada São Francisco heeft een magnifieke keuken, welke u zeker een keer geprobeerd moet hebben. U dineert in stijl in de oude refter van dit klooster. Het zwembad omzoomd door palmbomen maken het plaatje compleet. Hier wilt u eigenlijk niet meer weg.

  Pousada Dom Afonso II, Alcacér do Sal

  Wie wil er niets eens in een echt kasteel slapen. Het kan echt! De pousada van Alcácer do Sal is gesitueerd in het 1000 jaar oude Alcácer kasteel met uitzicht over de rivier Sado. Deze rivier stroomt door de mooie groene vallei. Op deze plaats zijn vele belangrijke culturele overblijfselen te vinden, die zo'n 5000 jaar teruggaan in de tijd (de latere Neolithicum periode), zoals Arabische en Romeinse overblijfselen.

  Pousada Castelo de Palmela, Palmela

  De wijnregio van Palmela is vlakbij Setúbal, ca. 41 km ten zuiden van Lissabon. Om de Costa Azul en het magnifieke Arrábida natuurpark te ontdekken, is dit dé plek om te beginnen! Hier ligt ook de Pousada van Palmela, in het kasteel op de top van een imposante heuvel. Over de geschiedenis is verbazingwekkend weinig bekend. Het imposante gebouw is ooit samen gevoegd met het klooster. Het is vooral de ligging. U kunt hier uren staan en genieten van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving.

  Inclusief/Exclusief bij Fly en drive Grand Tour in de Pousadas van Portugal

  Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

  Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur  cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS

  Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

  Extra informatie over de autohuur

  • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
  • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
  • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
  • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.

  Prijzen

  Prijzen Fly en drive de Pousadas van de Alentejo | Midden-Zuid Portugal

  Reiscode: PTFD013
  vertrek ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks..""
  startdatum 01-04-2019 09-04-2019 20-04-2019 07-05-2019 01-06-2019 01-07-2019 13-07-2019 01-08-2019 01-09-2019 16-09-2019 01-10-2019 12-10-2019
  einddatum 08-04-2019 19-04-2019 06-05-2019 31-05-2019 30-06-2019 12-07-2019 31-07-2019 31-08-2019 15-09-2019 30-09-2019 11-10-2019 31-10-2019
  10 dagen zonder vlucht 2 pers. 890 860 890 860 860 900 975 975 940 865 860 890
  10 dagen toeslag eenpersoonskamer 1225 1195 1225 1195 1195 1245 1390 1390 1360 1215 1195 1225
  10 dagen toeslag extra bed 470 440 470 455 455 495 530 530 500 445 440 470
  12 dagen zonder vlucht 2 pers. 1065 1035 1065 1035 1035 1075 1155 1155 1125 1040 1035 1065
  12 dagen toeslag eenpersoonskamer 1475 1440 1475 1440 1440 1495 1660 1660 1630 1465 1440 1475
  12 dagen toeslag extra bed 550 520 550 540 538 575 615 615 580 525 520 550

  Toeristische informatie

  Toeristische informatie Alentejo

  Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.

  Beja

  Oude Romeinse stad die later als Moslims centrum fungeerde. In het museum van Koningin Leonor zijn belangrijke archeologische vondsten. Andere nalaatschappen:de kerken van São António (Visigothisch) en St.Maria; klooster en kasteel van S. Francisco (tegenwoordig is dit een pousada); Hermitage van St. André (Gothisch-Moors), en de Misericórdia Kerk (Renaissance). 

  Castelo de Vide

  Het historische plaatsje Castelo de Vide staat bekend om zijn mooie landschappen, de joodse wijk met een synagoge (15e eeuw) en het middeleeuwse kasteel . Een speciale vermelding voor de kapel van S. Salvador do Mundo (Visigothisch) en de twee Paços do Concelho (middeleeuws en 18de eeuw). Verder zijn er nog diverse oude kerken te bezichtigen.

  Elvas

  Versterkte burchtstad met Romeinse-Arabische Amoreiras Aquaduct (15e 17e eeuw.). Andere bezienswaardigheden: de hoofdkerk (Manueleins), de kerken van Nossa Senhora da Consolacão (Renaissance) en St.Clara (17e eeuw), en Archeologisch en Ethnografisch Museum.

  Meer video

  De Pousadas van Portugal

  Video Portugal