Skip to main content

Fly drive Madeira Rondreis langs Villa's en Landhuizen

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Funchal Airport - Arco de São Jorge
Dag 02Arco de São Jorge
Dag 03Arco de São Jorge - Fajã da Ovelha
Dag 04Fajã da Ovelha
Dag 05Fajã da Ovelha - Funchal
Dag 06Funchal
Dag 07Funchal
Dag 08Funchal - vertrek

Kaart Fly en drive Madeira Villas en landhuizen

Prijzen Fly en drive Villas en Quintas

Reiscode: PTFD009
Vertrek dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks dagelijks      
startdatum 01-04-2019 26-04-2019 09-05-2019 01-06-2019 01-07-2019 01-08-2019 01-09-2019 01-10-2019 12-10-2019      
einddatum 25-04-2019 08-05-2019 31-05-2019 30-06-2019 31-07-2019 31-08-2019 30-09-2019 12-10-2019 31-10-2019      
08 dgn. zonder vlucht 450 495 465 510 585 540 465 460 490      

Inclusief/Exclusief

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur  cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

Uitgebreide reisschema

Uitgebreide reisschema Madeira, Villa en Landhuizen

DAG 01 AANKOMST FUNCHAL  - SÃO JORGE

Aankomst op Madeira (Funchal Airport) en overhandiging van de autosleutels. Daarna rustig naar het noorden van Madeira/São Jorge. Dat kan tegenwoordig snel via de vele tunnels maar als u op tijd aangekomen bent is het leukste de kronkelwegen te nemen door het binnenland naar Santana, bekend van de traditionele huisjes om vervolgens naar São Jorge te rijden. 

DAG 02 SÃO JORGE

Vandaag volop de tijd om het oosten van Madeira te verkennen. Een indrukwekkende rit langs de ruige noordkust naar Porto Moniz met daarna dwars over het eiland naar de hoogvlakte 'Paul de Serra'. Wandelaars kunnen een tocht maken langs de levada's naar de Risco waterval. Langs de route vindt u vele uitzichtspunten. Via  São Vincente keert uw weer terug naar São Jorge.

DAG 03 SÃO JORGE - PONTA DO SOL

Via São Vincente neemt u de kleine locale weggetjes naar Encumeada dat op bijna 1000 meter hoogte ligt om daarna langs rotsen met veel bloemen en weelderige natuur af te dalen naar zeeniveau. U komt uit in Ribeira Brava en vervolgens op uw bestemming in Ponta do Sol uitkomt. Het dorp heet niet voor niet zo: het ligt beschut en het is daardoor het dorp dat vooral in de winter het aangenaamst is. U heeft nog voldoende tijd over om de omgeving te verkennen.

DAG 04 PONTA DO SOL

Madeira heeft tegenwoordig veel nieuwe wegen die door tunnels gaan. We kunnen er handig gebruik van maken. Vandaag slingert u lekker op uw gemak naar het uiterste westen: Ponta de Pargo. U kunt nu kiezen. Via de snelle route weer terug of via de westkust, de hoogvlakte weer langzaam afzakken naar Ponta del Sol.

DAG 05 PONTA DO SOL - FUNCHAL

We laten de westkant achter ons en gaan vandaag het binnenland ten noorden van Funchalmaar eerst naar Cabo Girão vlakbij Câmara de Loboswaar de op één na hoogste rotskaap ter wereld is. Iets het binnenland in ligt de Curral das Freira, een bijzonder dorpje, gelegen in een diep vallei. Echt adembenemend is echter het uitzicht bij Eira do Serrado. Hierna rijdt u naar de pico do Areeio (1818 m.)  Op de terugweg richting Funchal komt u langs Monte waar zich o.a. de botanische tuin is en de beroemde kerk: 'Nossa Senhora do Monte'. 

DAG 06 FUNCHAL

Vandaag beginnen we eerst met een bezoek aan Monte. Het is een klein dorpje boven Funchal. U heeft een prachtig uitzicht over de stad en het park en de botanische tuin zijn beroemd. Daarna richting Faial. Bij Ribeira Frio ligt het parque Forestal, een bijzonder laurierbomenwoud (Unesco werelderfgoed!). Prima plek ook voor een korte wandeling. Via São Roque do Faial rijdt u naar Santo Serra en Camacha weer naar Funchal. 

DAG 07 FUNCHAL

Vergeet in de ochtend niet het oude centrum te bezoeken met de overdekte markt, het bisschoppelijk paleis en de bekende kathedraal  (Sé). Dwaal even lekker door de oude straatjes. Wie nog wil kan 's middag naar Canical rijden, een oud vissersdorp waar vroeger (tot 1981) ook de walvisvangst binnen kwam. Er is een klein walvis museum en zelfs een natuurlijk zandstrand (Prainha). U kunt nog verder rijden tot het meest oostelijke puntje. Het laatste stukje moet u wandelen. 

DAG 08 VERTREK FUNCHAL - AMSTERDAM

Einde van uw rondreis, terugvlucht of verlenging naar keuze.

O

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens uw fly en drive Madeira

2 nachtenQuinta do ArcoArco de São Jorge
2 nachtenColina da FajãFajã da Ovelha
3 nachtenQuinta de São GonçaloFunchal

Beschrijving van de accommodaties

Quinta do Arco | Arco de São Jorge

Quinta do Arco is een resort met een 18 vrijstaande villa's. Tussen de villa's staan prachtige subtropische fruitbomen zoals avocado peer, banaan, vijgen en sinaasappelen. Op het terrein van Quinta hebben ook de oude wijnpersen hun plaats gekregen. Bijzonder is echter de grote collectie rozen, absoluut uniek in Portugal. Een ware symfonie van kleuren en geuren. Zeg vaarwel tegen de drukte! U gaat slapen met het 'geluid van de stilte' en wordt wakker het getjilp van vogels. Een onvergetelijke ervaring: de charme van het platteland op een echt uitzonderlijke plek, omgeven door de natuur en rust. 

Colina da Fajã | Fajã da Ovelha

Dit gezellige landhuis ligt in het dorpje Fajã da Ovelha aan de Zuid-West kust van Madeira. Het hotel werd geheel gerenoveerd en beschikt over 8 twee-persoons kamers en een junior suite, een (selfservice)bar, bibliotheek en een lounge  In dit hotel kunt u echt ontspannen en genieten van de rust en het zachte geruis van de Levada Nova, die langs het hotel stroomt. Vlakbij liggen trouwens de beroemde watervallen van Rabaçal. Vanaf het terras en het zwembad heeft u een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Quinta de São Gonçalo | Funchal

Authentieke quinta met 5 kamers in Funchal. Weg van de toeristische drukte, maar dicht genoeg om te lopen naar het centrum. Quinta São Gonçalo heeft een spectaculair uitzicht over de zee, het centrum van Funchal en de haven. Er is een grote tuin (3500 m² ) met tropische fruitbomen en spectaculair uitzicht op de zee, de baai van Funchal en de haven. Geniet van het licht van een Funchal avond. Terwijl u geniet van een drankje op het terras van de Quinta, zullen warmte, rust en vrede  je omringen. Quinta Sao Gonçalo is een prima alternatief voor hotels in Funchal.

Toeristische informatie Madeira

MADEIRA | The Best European Island

Madeira As Never Seen Before