Skip to main content

Rural en delicatessen van de Azoren (São Miquel)

Ontdek het verleden op São Miguel. Met deze reis ontdekt u het rural leven van de Azoren en proeft de overheerlijke biologische producten die op de Azoren worden gebruikt. Bij deze reis staan typische gerechten van het platteland centraal. U zult in deze dagen dus ook erg veel lekker eten proeven en zelf klaarmaken! U maakt kennis met het typische gerecht van Furnas: "Cozido das Furnas". 

Inclusief/Exclusief

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen bij Rural en delicatessen van de Azoren

 • Accommodatie o.b.v. logies
 • Autohuur 5 x 24 uur categorie B (ongelimiteerd aantal km, CDW plus tax, airport delivery fee)
 • Meet & Greet op de luchthaven van Ponta Delgada
 • Volledige dag "living experiences" inclusief maaltijd
 • Kook-workshop inclusief maaltijd
 • "Cozido" kook-workshop
 • Toegang tot Monitoring and Research Center of Furnas
 • Toegang tot Forest Jose do Canto Garden
 • Symbolische bijdrage (€1,--) aan Rabo de Peixe Sabe Sonar & Life of Priolo, milieuorganisaties.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 35,- per boeking (afwijkingen €. 45,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50 (verplicht) 

Uitgebreide reisschema

Rural en delicatessen van de Azoren

Dag 01 - Aankomst São Miguel

Meet & Greet op de luchthaven van Ponta Delgada door de reisorganisatie. Zij overhandigen u verdere informatie van de reis en helpen u met het ophalen van de huurauto.

Dag 02 - São Miguel

Vandaag brengt u de hele dag door op Quinta das Raiadas. Het landhuis ligt in Ginetes, in het zuidoosten van het eiland. Quinta das Raiadas heeft getrainde paarden waarmee u een ritje kunt maken door het mooie landschap. De Quinta staat in voor een rustieke ervaring op het platteland met een combinatie tussen de historie, cultuur en kunst. Hier leert u hoe u brooddeeg kneed op de traditionele wijze van de Azoren en proef de traditionele smaken van het eiland.

Dag 03 - São Miguel

Om 10:00 uur wordt u van harte welkom geheten bij Quinta dos Sabores. Daarna gaat u verder met een bezoek aan de biologische boerderij en neemt u deel mee aan de activiteiten. Om 12:30 uur wordt er huisgemaakte lunch geserveerd. Tussen 14:00 en 17:30 uur heeft u een kook-workshop. U zult gerechten klaar leren maken en maakt gebruik van de producten van de boerderij.

Dag 04 - São Miguel

Vandaag brengt u een hele dag door in Furnas. En leert u het typische gerecht Cozido das Furnas klaarmaken. Nadat u zelf de groentes heeft uitgezocht en in de pan heeft gedaan, worden de pannen neergezet in één van de gaten in de grond. Het stoom dat uit deze heetwaterbronnen komt verwarmt het eten op. Het duurt ongeveer 5 tot 6 uur voordat het eten gaar is. Terwijl u daar op wacht brengt u een bezoek aan de "Monitoring and Redearch Centre" en het Forest of Jose do Canto Garden. U kunt ook nog een bezoek brengen aan Furnas en de botanische tuin Terra Nostra Garden. Of u neemt een duik in het thermische zwembad.

Dag 05 - vertrek São Miguel

Huurauto inleveren en vlucht naar huis of verlenging naar keuze.

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens Rural en delicatessen van de Azoren

Quinta dos Curubas, Vila Franca do Campo

Beschrijving van de accommodaties

Rural en delicatessen van de Azoren

U heeft ook de mogelijkheid om te gaan paardrijden en te genieten van het prachtige landschap. En u heeft de tijd om Furnas en haar heetwaterbronnen te bekijken. De gehele reis heeft u een auto tot uw beschikking.

Wij raden u aan om dit programma te boeken in combinatie met een ander programma, of een vakantie op de Azoren. Het verlengen van dit programma is natuurlijk altijd mogelijk.