Algemeen

Hortensia's, maar dan metershoog en veel uitbundiger dan we ze van onze tuinen kennen. Een oranje bougainville. We volgen een levada waar het water zachtjes doorheen kabbelt. Opeens buigt deze af en moeten we bukken om een paar meter door een lage tunnel te kunnen. Aan de andere kant klatert een waterval, het bos breekt open: de Atlantische Oceaan.

U overnacht op Madeira in verschillende accommodaties; In Funchal, bij Machico, aan de noordkust en Encumeada. Een lokale, Engels sprekende agent zorgt ervoor dat u wordt afgehaald van het vliegveld en regelt de transfers van de bagage. In elke accommodatie is een eetgelegenheid, daar kunt u genieten van heerlijke vis- of vleesgerechten en tot laat buiten zitten met een kop thee of een glaasje Madeira.

Met routebeschrijvingen maakt u een aantal hoogtewandelingen en tochten langs de unieke levada 's die overal op Madeira zijn te vinden. Dit slim bedachte irrigatiesysteem van smalle, stenen kanalen beslaat totaal zo'n 2150 kilometer en wordt nog steeds gebruikt! Elke dag verkent u een ander wandelgebied, waarna u 's avonds terugkeert naar de uw verblijf doorloopt naar de volgende accommodatie. Madeira wordt niet voor niets 'de bloementuin van de Atlantische oceaan' genoemd. In deze drijvende tuin is het van het vroege voorjaar tot het late najaar fijn en ontspannen wandelen en als herboren weer terugkomen in Nederland.Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst op Madeira
Dag 02 Wandeling van Ponta de São Laurenço naar Casa do Sardinha
Dag 03 Wandeling van Machico via Boca do Risco naar Porto da Cruz
Dag 04 Wandeling langs de Levada van de Caldeirã Verde tot aan Ilha
Dag 05 Wandeling van Achada do Teizeira / Pico Ruivo / Encumeada
Dag 06 Wandeling van Encumeada / Boca da Corrida / Corticeira
Dag 07 Een wandeling op Monte, Curral dos Romeiros en de Jardim Botanico
Dag 08 Vertrek naar het vliegveld of verlenging

Dagprogramma

DAG 01 AANKOMST OP MADEIRA

Een taxi brengt u naar Machino Residencial Amparo or Perola waar u 2 nachten zult verblijven.

DAG 02 WANDELING VAN PONTA DE SAO LOURENCO NAAR CASA DO SARDINHA.

Het uiterste oostpuntje van Madeira is iets aparts. De vulkanische oorsprong van het eiland is hier het beste te zien. Afhankelijk van het seizoen zult u hier steeds andere kleuren aantreffen. Toch kunt u er van op aan dat deze landtong in samenwerking met de omringende zee steeds weer een ander boeiend decor weet op te werpen. In dit beschermde natuurgebied vindt u in het basalt vele muurbloemen en andere kleine planten die zich aan de zilte lucht hebben aangepast.De bus brengt u  's morgens naar Ponta de São Lourenço, het uiterste punt aan de oostkant. U wandeling eindigt westelijk bij Casa do Sardinha. Duur: ± 3 uur. Hoogte +180/-200 m. 10 km  Vervoer: heen en terug reis met de streekbus

DAG 03 WANDELING VAN MACHICO VIA BOCA DO RISCO NAAR PORTA DA CRUZ.

Een charmante en gemakkelijke wandeling die u de kans geeft om te genieten van de spectaculaire uitzichten die de noordkust van het eiland te bieden heeft. Bij goed weer kunt u in het noordoosten het buureiland Porto Santo zien liggen en in het uiterste oosten de Ponta de São Lourenço.  De wandeling begint in Maroços, waarna u direct de prachtige vallei van Ribeira Grande inloopt. Vanaf hier tot aan bijna het einde van de wandeling is er weinig bewoning en loopt u langs de vele akkerlandjes. Van Boca do Risco naar Porto da Cruz loopt u langs de ruige noordkust van Madeira.Een taxi brengt u 's morgens naar het beginpunt en aan het eind van de wandeling naar Santana, Residencial Curtado, of O Colmo.  U verblijft hier ook 2 nachten.Duur: ± 4.50 uur. Hoogte: +250/-350. 12 km vervoer per taxi.

DAG 04 WANDELING LANGS DE LEVADA VAN DE CALDEIRA VERDE TOT AAN ILHA.

Een hele speciale wandeling door een van de Madeira's oudste Levada's. Waar de natuur omringt wordt door Laurisilva's vegetatie. Een wandeling door prachtige landschappen met smalle kraters, watervallen en uitzicht op de zee en omringende bergen. Een taxi brengt u 's morgens naar het beginpunt bij de Pico da Pedras en aan het eind van de wandeling weer naar Santana Duur: ± 4.30. Hoogte: +50/-500 m. 12 km

DAG 05 WANDELING VAN ACHADA DO TEIZEIRA / PICO RUIVO / ENCUMEADA.

Tijd om het hoger op te zoeken!  De route hangt af van het weer, maar ook van uw persoonlijke voorkeuren. Als het vooruitzicht goed is rijden we naar Achada do Teixeira, op 1592 meter vlakbij de beroemde Homen em Pé rots. Van hier uit is het ongeveer een uurtje lopen tot de top van Pico Ruivo op 1862 meter. U bent op de hoogte bergtop in Madeira! U loopt verder over de bergrug van het eiland met adembenemende uitzichten (als het weer het toelaat uiteraard). Tot slot daalt u af naar Encumeada.  Alhoewel deze wandeling meer afdalingen dan stijgingen kent, is dit  toch een inspannende wandeling en de ook de zwaarste van deze reis.Een taxi brengt u 's morgens naar het beginpunt en aan het eind van de wandeling naar Encumeada waar u één nacht verblijft.Duur: ± 4.50 uur. Hoogte: +1000/-900 m. 14 km

DAG 06 WANDELING VAN ENCUMEADA / BOCA DA CORRIDA / CORTICEIRA.

Vanuit Encumeada wandelt u vandaag lekker door bossen van kastanjebomen en eucalyptus. U loopt over de traverse onder de rotsachtige helling van de Pico Grande, genietend van het uitzicht. Uiteindelijk komt u aan bij een werkelijk grandioos uitzichtpunt waar u over de spectaculaire vallei met het dorpje Curral das Treiras uitkijkt. Vanaf het eindpunt neemt u de bus naar Funchal. Een taxi vervoert u bagage naar Funchal  waar u twee nachten verblijft in residencial Villa Camacho of Vila Lusutania. Duur: ± 4.50 uur. Hoogte: +550/-200 m . 14 km

DAG 07 EEN WANDELING OP MONTE,  CURRAL DOS ROMEIROS EN DE JARDIM BOTANICO.

In de ochtend is er tijd voor een kort bezoekje aan het centrum van Funchal. In de middag maakt u nog een wandeling langs de Levada dos Tornos. Deze levada is verantwoordelijk voor de watervoorziening van Funchal en vele andere plaatsen aan de zuidoostkust. We verlaten de levada bij Rochão om een bezoek te brengen aan de botanische tuin en te genieten van het uitzicht vanaf Monte over de stad.Heen en terug reist u met de bus. Duur: ± 3 uur. Hoogte +250/-180 m. 12 km.

DAG 08 VERTREK OF VERLENGING

Einde wandelreis; een taxi brengt u naar het vliegveld. Terugvlucht of verlenging naar keuze.

* De genoemde tijden zijn zuivere looptijden onder normale omstandigheden, pauzes niet meegerekend.

 

 

Overnachtingen tabel

2 nacht(en) Residencial Amparo Machico
2 nacht(en) Hotel O Colmo Santana
1 nacht(en) Encumeada Ribeira Brava
2 nacht(en) Estalagem Monte Verde Funchal

Prijzen

Inbegrepen:

  • Alle overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Taxi-transfers volgens uitgebreide reisbeschrijving: luchthaven - Funchal v.v., transfers / bagagevervoer op de wisseldagen.
  • Uitgebreide wandelbeschrijving.
  • Wandelkaart Madeira 

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Funchal (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Lunch en diner.
  • Eventuele excursies.
  • Optioneel: verlenging op Madeira of in Lissabon 
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- (verplicht) en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.