Fly drive Spanje | Romantisch Andalusië 10 dagen

Klik voor een vergroting.
Romantische Andalusië
Ecija
Romantisch Andalusië
Bloemen aan de muur
Wit dorpje
Romantisch Andalusië

DAG 01 & 02 AANKOMST - MALAGA - BENAHAVIS
Malaga - Benahavis 60 km

Na aankomst op de luchthaven Malaga haalt u de huurauto op en rijdt u langs de kust in westelijke richting naar Marbella. Dwalend door het oude centrum met witte huisjes komt u op de Plaza de los Naranjos, het stadsplein dat omringd is door geurige sinaasappelbomen en historische gebouwen met terrasje. Marbella biedt legio mogelijkheden voor strandvertier en 's avonds is het een gezellige drukte in de jachthaven Puerto Banus met vele restaurants en bars.

U verblijft 2 nachten in Gran Hotel Benahavis, Benahavis.

DAG 03 & 04 LA JOYA (ANTEQUERA)
Benahavis - La Joya (Antequera) 98 km

Vandaag maakt u een spectaculaire rit door de nauwe kloof Desfiladero de los Gaitanes, ook wel Garganta del Chorro genaamd naar de stuwmeren van de Guadalhorce rivier. De meren liggen in een natuurreservaat met grote gladde rotsen en pijnboombossen Even later nadert u Antequera, een mooi stadje dat dateert uit de Renaissance en Barok. Nabij ligt het natuurpark en wandelgebied El Torcal, een groot karstreliëf dat door erosie is uitgeslepen in heel bijzondere vormen.

U verblijft 2 nachten in La Fuente del Sol, La Joya (Antequera).

DAG 05 & 06 ECIJA
La Joya (Antequera) - Ecija 86 km

Door een landschap van olijfbomen voert de pittoreske route naar Priego de Córdoba, een lieflijk stadje met mooie barokarchitectuur. Het oude centrum met smalle straatjes stamt uit de Moorse tijd. Dwars door het natuurpark Sierra Subética rijdt u vervolgens naar Baena waar een interessant olijfolie museum staat. U logeert in Ecija, een stadje beroemd om haar vele kerktorens met mudéjar mozaïeken. Van hieruit kunt u een dagtocht maken naar Sevilla.

U verblijft 2 nachten in Palacio de los Granados, Ecija.

DAG 07 & 08 GRANADA
Ecija - Granada 183 km

Een bezoek aan Córdoba mag op deze reis niet ontbreken. De meeste bezienswaardigheden liggen in de sfeervolle oude wijk La Juderia. Kleine straatjes met kleurrijke patios vol fleurige planten liggen centraal rond de Mezquita, ooit een van 's werelds grootste moskeeën. Vervolgens brengt een eeuwenoude route langs olijfplantages en dorpen met Moorse forten u naar Granada, de prachtige koningsstad met als parel op de kroon het Alhambra paleis.

U verblijft 2 nachten in El Ladron de Agua, Granada.

DAG 09 RINCON DE LA VICTORIA
Granada - Rincon de la Victoria 110 km

Na een heerlijk ontbijt rijdt u naar het schitterende berglandschap van de Alpujarras ten zuiden van de Sierra Nevada. De charmante witte dorpjes met grappige schoorstenen liggen decoratief tegen de hoge bergtoppen. Even later rijdt u de bergen weer uit richting zee. De lange kuststrook wordt begrenst door de groene sierra La Axarquia. Hier liggen schilderachtige dorpen als Frigiliana, Tolox en Cómpeta, een wijnstadje waar zoete Malaga-wijn wordt gemaakt.

U verblijft 1 nacht in Molino de Santillan, Rincon de la Victoria.

DAG 10 RINCON DE LA VICTORIA - MALAGA - VERTREK
Rincon de la Victoria - Malaga 60 km

Malaga stad is geheel gerenoveerd en het oude centrum is nu geheel wandelgebied. Hier kunt u heerlijk winkelen of nog wat cultuur opdoen met een bezoek aan het Picasso museum. Op de luchthaven Malaga levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren.

Overnachtingen (indien vol dan gelijkwaardig alternatief):

2 nachten Gran Hotel Benahavis Benahavis
2 nachten Hotel La Fuente del Sol La Joya (Antequera)
2 nachten Hotel Palacio de los Granados Ecija
2 nachten Hotel El Ladron de Agua Granada
1 nacht Hotel Molino de Santillan Rincon de la Victoria

Deze reis:
Print
E-mail een vriend(in)
 Login -  Contact -  Afdrukken -    
Offerte aanvragenReserveren