Reis- & Annuleringsverzekeringen

Unigarant (dochter van de ANWB) is de specialist in (toerisme)verzekeringen.

De reisverzekeringen die Unigarant heeft ontwikkeld, voldoen dan ook aan de allerhoogste eisen en zijn altijd zo samen te stellen dat ze optimaal bij u en uw vakantieplannen passen.

Vliegticketverzekering

Wees zeker van uw vlucht. Uw geld terug bij faillissement van de luchtvaartmaatschappijDe laatste jaren komt het steeds vaker voor dat luchtvaartmaatschappijen in financiële moeilijkheden komen en in het ergste geval failliet gaan. Lees ook: EU-onderzoek faillissement airline. De Stichting Garantiefonds Reisgelden dekt  in de meeste gevallen de schade niet van de vliegtickets. Om te voorkomen dat u uw geld kwijt raakt maar ook dat uw vakantie in het water valt heeft Unigarant de Vliegticketverzekering in het leven geroepen. Tegen een premie van slechts een paar euro bent u altijd in staat om een nieuw vliegticket te kopen en zo tóch uw geplande reis te maken.

Last Minute Annuleringsverzekering

Last minute vakantie geboekt?

Heeft u een Last Minute geboekt, vergeet dan niet onze Last Minute Annuleringsverzekering af te sluiten. Hiermee voorkomt u dat u voor of tijdens uw vakantie voor vervelende financiële situaties komt te staan.U kunt uw Last Minute Annuleringsverzekering afsluiten vanaf vier weken voor uw vertrekdag. De dekking geldt vanaf het moment dat u de verzekering afsluit, tot en met uw laatste vakantiedag. Dus ook tijdens uw verblijf, en tijdens de dagen voordat u vertrekt kunt u uw vakantie annuleren bij een ernstig voorval. Bij annulering van de reis wordt het verschuldigde deel van de reissom vergoed. Bij af- of onderbreking van de reis, krijgt u de niet-genoten vakantiedagen vergoed.

Extra af te sluiten: Garantdekking Bij de Garantdekking wordt bij tussentijdse annulering de volledige reissom vergoed, dus ook van de reeds genoten vakantiedagen. Dit biedt u de mogelijkheid om op een later tijdstip alsnog op vakantie te gaan, zonder extra kosten.

Omboekgarantie verzekering

Gratis omboeken bij 'verpest' vakantiegevoel

U heeft een reis geboekt en u kijkt uit naar de vakantie. Dan doet zich op de reisbestemming een situatie voor, waardoor uw vakantieplezier verdwijnt. Een terroristische aanslag, natuurramp of epidemie kan ervoor zorgen dat u op voorhand een verpest vakantiegevoel heeft. En nu? Met tegenzin op vakantie? Nee hoor! U kunt uw reis gratis omboeken naar een andere vakantiebestemming met de Unigarant Omboekgarantieverzekering. Kunt u weer vol verlangen uitkijken naar uw vakantie!

Wanneer de situatie op uw vakantiebestemming is gewijzigd nadat u uw reisheeft geboekt, dan kunt u gratis omboeken. Een gewijzigde situatie kan een bosbrand zijn of een aanslag; er kan vogelpest geconstateerd zijn of de infrastructuur in het vakantieland is zodanig aangetast dat de reis niet kan worden gemaakt.Met de Omboekgarantieverzekering bepaalt u zelf, binnen 3 maanden voor vertrek, of u uw vakantie naar een andere bestemming om wilt zetten.De verzekering kan tot 7 dagen na het boeken van de reis gesloten worden en is alleen van toepassing op buitenlandse vakanties. Omboeken naar een Nederlandse vakantiebestemming is wel mogelijk.

 • De Omboekgarantieverzekering vergoedt maximaal de reissom van de oorspronkelijk geboekte reis plus de wijzigingskosten van de touroperator en de door het reisbureau in rekening gebrachte administratiekosten.
 • U heeft een eigen risico van € 50,- per schadegebeurtenis.
 • U kunt één nieuwe reis boeken.
 • Wanneer u omboekt, dient u binnen 6 maanden op reis te gaan. Uw nieuwe vakantiebestemming dient minstens 100 km van de oorspronkelijke bestemming te liggen.
 • Is de reissom na omboeking hoger, dan betaalt u zelf de meerprijs. Is de reissom lager, dan ontvangt u het restant niet retour.
 • U betaalt slechts 1% van de reissom.
 • Het is niet mogelijk om op basis van de Omboekgarantieverzekering de reis te annuleren. Daarvoor biedt Unigarant u een Kort- of Doorlopende Annuleringsverzekering.

Als u besluit uw reis om te boeken, dient u een recente publicatie te overleggen als bewijs dat er een calamiteit is. U kunt namelijk de reis niet omboeken wanneer u geen zin meer heeft of omdat uw relatie is stuk gelo-U kunt de Omboekgarantieverzekering bij uw reisbureau sluiten. pen. Goed om

Annuleringsverzekering

Bij het boeken van een vakantie moet vaak een deel van de reissom vooruit betaald worden. En hoe eerder u boekt, hoe groter het risico is dat uw vakantie door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Een goede annuleringsverzekering betaalt die kosten aan u terug en is daarom beslist geen overbodige luxe.

Wat is allemaal gedekt? De annuleringsverzekering vergoedt de kosten die na annulering verschuldigd zijn, bijvoorbeeld in geval van ziekte of overlijden. De verzekering vergoedt ook de reële financiële schade bij tussentijdse afbreking van uw reis maar ook vertrek- en aankomstvertraging.

Premie De premie van de annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom.

Vlucht ergens anders geboekt? Ook als u niet alle onderdelen bij ons geboekt hebt (bijvoorbeeld uw vlucht direct bij de vliegtuigmaatschappij) kunt u deze toch meeverzekeren. U geeft ons het mee te verzekeren bedrag door en u betaald een toeslag van slechts 1% extra. Een prettig gevoel want de annuleringskosten van vluchten zijn vaak heel hoog.

Meeverzekeren vriend(in) of (zaak)waarnemer U kunt een (zaak)waarnemer of een ander, niet tot het reisgezelschap behorend, persoon aanvullend meeverzekeren (extra premie van 1% van de reissom). Let op: Indien de verzekerden behoren tot meer dan 4 gezinnen of het betreft meer dan 4 niet in gezinsverband levende personen, dan zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Neem in dat geval even contact op met ons op.

Uw huisdier ook meeverzekeren? De annuleringsverzekering van Unigarant kent een unieke dekking voor uw hond, kat en/of paard. Wanneer uw hond, kat en/of paard plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt dan zijn de kosten van het annuleren van het arrangement meeverzekerd. De toeslagpremie voor deze unieke uitbreiding bedraagt slechts 1% van de totale reissom per huisdier.

Sluit 'm tijdig. Het beste is natuurlijk om de annuleringsverzekering meteen bij de reserveringsovereenkomst in orde te laten maken. Vergeten? Dan is er nog geen nood aan de man, want u hebt tot 5 werkdagen na boeking de tijd om de verzekering alsnog te sluiten. U regelt alles het snelst rechtstreeks bij ons.

Brochure (PDF) downloaden | Polisvoorwaarden (PDF) downloaden | Nu kortlopende annuleringsverzekering afsluiten

Reisverzekering

Welke reisverzekering u ook kiest, een reisverzekering van Unigarant garandeert altijd een aantal voordelen:

 • lage premies; de Kortlopende Reisverzekering al voor € 1,15 per dag
 • kinderen t/m 4 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd
 • hulpverlening door de ANWB-Alarmcentrale met steunpunten in 8 Europese landen en een netwerk van meer dan 300 contactadressen over de hele wereld, waar men u in het Nederlands te woord staat
 • onderwatersport standaard meeverzekerd
 • langlaufen standaard meeverzekerd. Hier wordt geen extra premie voor berekend!
 • prima uitbreidingsmogelijkheden voor een reisverzekering op maat

Verzekeren per vakantie

De één kiest voor een luiervakantie aan het strand, de ander voor een sportieve vakantie in de bergen. Gelukkig biedt Unigarant u de mogelijkheid uw reisverzekering zo samen te stellen, dat de dekking naadloos aansluit bij uw vakantieplannen.

U bepaalt zelf wat er verzekerd wordt

De Kortlopende Reisverzekering van Unigarant biedt u een grote mate van vrijheid in het bepalen wat u wel en niet wilt verzekeren. De tabel toont de dekkingen per pakket, zodat u zelf kunt kiezen welke dekking in uw geval de meest gunstige is.De hoogte van de premie hangt samen met de dekking die wordt geboden en het eigen risico. Bovendien kunt u bij de Kortlopende Reisverzekering onderdelen uitsluiten. Natuurlijk is uitbreiding van de dekking ook mogelijk. Hieronder volgen de mogelijkheden. In het dekkings- en premie-overzicht ziet u welke consequenties dat eventueel voor de premie heeft.

Medische kosten: Niet alle ziektekostenverzekeringen dekken ook automatisch alle ziektekosten in het buitenland. Een reisverzekering met een dekking voor medische kosten tijdens uw vakantie, is dan ook een geruststellend idee.

Ongevallen: In geval van overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval krijgt u een bedrag uitgekeerd. U ziet in het dekkingsoverzicht de maximale hoogte van dit bedrag.

Werelddekking: De Kortlopende Reisverzekering van Unigarant dekt de risico's binnen Europa (inclusief Madeira Canarische Eilanden, Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee). Tegen betaling van extra premie is werelddekking mogelijk.

Wintersporten gevaarlijke sporten: Gevaarlijke sporten zoals wildwatervaren, parachutespringen, bergbeklimmen en afdalen in grotten kunt u extra meeverzekeren. Ook skiën valt hieronder Met deze verzekering bent u bijvoorbeeld gedekt tegen letsel opgelopen door het skiën, maar ook tegen eventuele schade aan uw ski- uitrusting, de huurkosten van vervangende uitrusting en het verlies van uw skipas. Langlaufen valt er niet onder. Dat zit gratis in de basisdekking!

Gelddekking: Geld valt niet onder de basisdekking. Wilt u geld en cheques toch meeverzekeren, dan kan dat tot €. 750,- per polis.

Hobby- en sportuitrusting: Unigarant kent de mogelijkheid uw kostbare uitrusting zoals uw golfspullen, onderwatersportuitrusting kano's en zeilplanken tot €. 1250,- per polis aanvullend te verzekeren.

Brochure (PDF) downloaden | Polisvoorwaarden (PDF) downloaden | Nu kortlopende reisverzekering afsluiten

Doorlopende reis- & annuleringsverzekering

Een Kortlopende of Continu Reisverzekering?

Gaat u vaker dan één maal per jaar dan is het misschien voordeliger een doorlopende verzekering af te sluiten. Hoeft u maar eenmaal te doen om een heel jaar lang automatisch verzekerd te zijn tijdens elke vakantie. De doorlopendeverzekering kunt gemakkelijke zelf aanvragen door te klikken op Unigarant doorlopende reis- en annuleringsverzekering