Walvissen en Dolfijnen. Een unieke ervaring

Altijd al gedroomd om walvissen te bekijken en met dolfijnen te zwemmen? Wij bieden u de unieke kans om walvissen te bekijken en met dolfijnen te zwemmen tijdens uw vakantie op de Azoren De dolfijn en de walvis kunt u samen met de ervaren crew in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen. De tochten vertrekken vanuit Faial, Pico en São Miguel. Onze tochten zijn voor actieve en sportieve mensen, met een avontuurlijke instelling die dicht bij de natuur staan.

Walvissen en Dolfijnen spotten
Zwemmen met Dolfijnen

Faial

Vertrek vanaf Horta met een Zodiac boot. Organisatie: Hortacetáceos. Prijzen zijn per persoon, exclusief de vliegreis naar de Azoren.

Pico

Vertrek vanaf Lajes met een Zodiac boot. Organisatie: Espaço Talassa. De dagtour vertrekt alleen op vrijdag; min. deelname 4 personen. Prijzen zijn per persoon, exclusief de vliegreis naar de Azoren.

São Miguel

Vertrek vanaf Ponta Delgada met een Zodiac boot of glasvezel boot. Organisatie: Picos de Aventura. Min. deelname 4 personen. Vertrek vanaf Vila Franca do Campo met een Zodiac boot. Organisatie: Terra Azul. Prijzen zijn per persoon, exclusief de vliegreis naar de Azoren.

Verschillenden soorten. De meest voorkomende walvissoort rondom de Azoren is de potvis. Andere veel voorkomende soorten zijn de bultrug, dwergvinvis, blauwe walvis, noordse vinvis, butskop en de spitssnuitdolfijn. De dolfijnen die u kunt bewonderen zijn de griend, Orka, zwaardwalvis, gewone dolfijn, Atlantic Spotted Dolphin, tuimelaar, gramper en de gestreepte dolfijn.

Samenwerking. Wij werken samen met de organisaties Espaço Talassa (Pico), Hortacetáceos (Faial), Picos de Aventura (São Miguel) en Terra Azul (São Miguel).

Espaço Talassa is in 1989 begonnen met whalewatching, nadat in 1984 de walvisvaart stop is gezet. In de 15 jaar dat zij aan het werk zijn, hebben oprichter Serge Viallelle en zijn team verschillende walvissen en dolfijnen in de wateren van de Azoren geobserveerd en daardoor veel ervaring opgedaan. Zij bieden u nu de kans om mee te gaan tijdens hun fantastische ontdekkingstochten. Sinds de oprichting van Espaço Talassa investeren zij in verscheidene projecten zoals het 'Azorean Beaked whale project'. Ook geven zij de lokale bevolking van verschillende eilanden voorlichting. Een deel van de opbrengst van de reizen wordt geïnvesteerd in onderzoeksprojecten naar de walvis en de dolfijn.De bemanning spreekt Portugees, Engels, Frans en Duits. De basis van Espaço Talassa bevindt zich in Lajes do Pico, een traditionele walvisstad. Hier kunt u een bezoek brengen aan de traditionele walvisfabriek, het fascinerende walvismuseum en het spotting station.

Hoge kans walvissen en dolfijnen te spotten. Er wordt individueel gevaren of in groepen van maximaal 6 personen per boot. U zult vervoerd worden in een veilige opblaasbare boot met harde zijkanten. Deze boten zijn speciaal ontworpen om u zo veilig mogelijk bij de walvissen en dolfijnen te brengen en deze zo min mogelijk te storen.Tijdens de tochten zullen de dieren zo voorzichtig mogelijk benaderd worden. Om de walvissen en dolfijnen zo goed mogelijk op te sporen wordt er gebruik gemaakt van hydrofoons, GPS en heel efficiënt, de traditionele eilandmethoden. Ook wordt er gebruik gemaakt van 'Vigias'. Dit zijn uitkijktorens, speciaal gebouwd om walvissen en dolfijnen te spotten. Vanuit deze toren zoekt de bemanning (met inmiddels 50 jaar ervaring) naar de dieren, zodat de boten daarheen geleid kunnen worden. Dankzij al deze effectieve methodes, kan er met trots gezegd worden dat 99% van de tochten succesvol zijn!

Zwemmen met dolfijnen. Om de dolfijnen zo min mogelijk te storen, ligt de uiteindelijke beslissing bij de schipper. Er mogen maximaal 2 personen tegelijkertijd in het water gelaten worden. De bemanning zal toezicht houden. Er mag alleen gesnorkeld worden bij de dolfijnen met een maximale tijd van 10 minuten per 2 personen.