Grand Tour Azoren

Flores, Azoren

De Azoren bezoeken is een stukje verloren paradijs terugvinden!

U vindt er diepe kraters van uitgebluste maar ook nog werkende vulkanen en fantastische landschappen. U ontdekt de landelijke rust en de stilte. De Azoren zijn ook dé vakantie plek om te wandelen, te duiken, vogels te observeren, walvissen te kijken, te zwemmen met dolfijnen of gewoon te genieten van de prachtige natuur van de 9 wonderschone eilanden.

Tijdens deze reis maakt u kennis met de eilanden São Miguel, Terceira, Pico, Flores en Faial. U heeft voldoende vrije tijd en huurt op sommige eilanden een auto zodat u zelf het eiland op eigen tempo kunt ontdekken. Op Terceira en Faial doet u een jeep tour met gids. Deze tour is privé en is de beste manier om de lokale bevolking en tradities goed te leren kennen. De tours zijn inclusief lunch. De gids neemt u mee naar de beste restaurantjes met heerlijke regionale gerechten. U komt op plekken waar u anders niet zou komen!

Uiteraard is het mogelijk de rondreis te verlengen of aan te passen.

Tours Grand Tour Azoren

São Miguel, Azoren
São Miguel, Azoren
São Miguel, Azoren
Flores, Azoren

Tours bij Island Hopping Grand Tour Azoren. Deze tours zijn van toepassing op beide varianten van de reis. (verschillende programma's)

Sete Cidades Tour | São Miguel. Deze tour duur een halve dag. U vertrekt samen met een Portugees en Engelssprekende gids naar de Sete Cidades meren. U rijdt door de bergen waar u een schitterend uitzicht heeft over het vlakke gedeelte van het eiland. Onderweg maakt u nog een stop bij de ananas plantages Vista do Rei.

Furnas Tour | São Miguel. Met deze dag tour vertrekt u vanuit Ponta Delgada richting Furnas, via de zuidkant van het eiland. Onderweg maakt u een stop in de Village of Vila Franca do Campo. Bij aankomst in de Furnas-vallei bezoekt u de botanische tuin. U kunt hier een duik nemen in de natuurlijke heet water bronnen. Lunch is inclusief! Via de noordkant van het eiland gaat u weer terug en bezoekt u onderweg een theeplantage én het stadje Ribeira Grande. Ook tijdens deze tour wordt u begeleid door een Portugees en Engelssprekende gids.

Flores Tour | Flores. Deze tour neemt u mee naar de highlight van Flores. Hier wordt u onder begeleiding van een chauffeur (geen gids!) meegenomen naar onder andere de meren Lomba, Funda en Rasa. Onderweg maakt u een stop in Ribeira da Cruz. Onderweg komt u schitterende watervallen tegen. Ook brengt u een bezoek aan Rocha dos Bordoes, lava gesteentes.

Faial Tour | Faial. Samen met een chauffeur (geen gids!) vertrekt u richting Espalamanca. Via een bergweg met uitzicht op de Flamenco vallei komt u uiteindelijk op het hoogste punt van het eiland. U bezoekt Capelinhos, de overblijfselen van de laatste vulkaanuitbarsting op de Azoren in 1957.

Pico Tour | Pico. Tijdens uw bezoek aan het eiland Pico neemt een chauffeur u mee het hele eiland over. U ziet al de highlights van Pico en brengt een bezoek aan twee musea. Deze tour duur de hele dag. Nu ziet u de Pico Mountain van dichtbij! Daarna keert u per boot weer terug naar Faial.

Terceira Tour | Deze tour duurt een halve dag. Ook onder begeleiding van een chauffeur wordt u meegenomen naar de leukste plekken op het eiland Terceira.

Als u deze reis boekt met tours zijn óók de volgende onderdelen inclusief:

- Toegang tot de Terra Nostra Tuin tijdens de Furnas Tour.
- Toegang tot het Monitoring onderzoekscentrum in Furnas.
- Toegang tot de Interpretation Center of the Capelinhos Volcana tijdens uw tour op Faial. (gesloten op maandagen en feestdagen)
- Toegang tot de walvisfabriek van Porto Pim tijdens uw tour op Faial.
- Toegang tot twee musea op Pico (Walvis museum en het museum van de walvis industrie) óf toegang tot één museum en toegang tot de vulkanische grotten Gruto das Torres.
- Toegang tot de vulkanische grot Algas do Carvão tijdens uw tour op Terceira. e grotten zijn alleen geopend van april t/m september.
- Symbolische bijdrage aan de sociale en milieuvriendelijke instanties: Rabo de Peixe Sabe Sonhar & Life Priolo: €1

Standaard in de reis zitten de overnachtingen, binnenlandse vluchten, bootticket en transfers.

 

Reisschema in het kort

Dag 01 Aankomst Terceira airport en transfer naar uw hotel
Dag 02 Jeep tour over Terceira (volledige dag) inclusief lunch
Dag 03 Vrije dag te besteden in Angra do Heroismo
Dag 04 Binnenlandse vlucht naar Faial en de ferry naar het eiland Pico. Ophalen van de huurauto.
Dag 05 en 06 Vrije dagen te besteden op Pico. Tip: boek een walvis tour!
Dag 07 Ferry naar Faial en transfer naar uw hotel
Dag 08 Jeep tour over Faial (volledige dag) inclusief lunch
Dag 09 Binnenlandse vlucht naar Flores. Ophalen van de huurauto.
Dag 10 Vrije dag te besteden op Flores
Dag 11 Binnenlandse vlucht naar São Miguel en ophalen van de huurauto.
Dag 12 Vrije dag te besteden in Furnas en bezoek aan Nordeste
Dag 13 Rit naar Ponta Delgada. Onderweg stop bij Lagoa do Fogo
Dag 14 Vrije dag te besteden in Ponta Delgada en bezoek aan Sete Cidades
Dag 15 Inleveren van de huurauto en vlucht terug naar huis

Dag 01 - AANKOMST TERCEIRA

Aankomst Terceira airport en transfer naar uw hotel. Maak een wandeling door de stad naar de haven of breng een bezoekje aan Monte Brasil.

Dag 02 - JEEP TOUR TERCEIRA

Pick-up om 09:00 uur bij uw hotel. Ontdek het eiland op een andere manier. U maakt mooie routes langs de kust en bezoekt de kraters van een vulkaan. Leer hoe de wijn in het dorpje Biscoitos wordt gemaakt of geniet van de natuurlijke zwembaden langs de kust, met schitterend uitzicht. De lunch is inclusief, in het beste restaurantje van typische gerechten op Terceira. Neem ook de tijd om Algar do Carvão te bezoeken.

Dag 03 - TERCEIRA

Vrije dag te besteden in Angra do Heroismo of op eigen gelegenheid naar andere delen van het eiland.

Dag 04 - TERCEIRA - FAIAL - PICO

Binnenlandse vlucht naar Faial en de ferry naar het eiland Pico (30 min). Ophalen van de huurauto bij Madalena haven. Rit naar uw hotel .

Dag 05 en 06 - PICO

Vrije dagen te besteden op Pico. Rondje Pico: via de wijngaarden langs de kust naar Madalena. Onderweg korte stop bij Mistérios de São João en vervolgens bij São Mateus om de kerk te bezoeken. Daarna via de noordkust richting Cachorro en Lajido. Verder naar São Roque om de walvis fabriek en natuurlijke zwembaden te bekijken. Door de bergen heen gaat u verder naar het Capitão meer (900 meter). Een stop bij Lajes om het walvissen museum te bezoeken. Tip: boek op één van uw vrije dagen via ons een walvis tour!

Dag 07 - PICO - FAIAL

Ferry naar Faial (30 min) en transfer naar uw hotel. Vrije tijd om de stad Horta te ontdekken. Wandeling langs de haven naar Monte da Guia.

Dag 08 - JEEP TOUR FAIAL

Volledige dag. Vertrek richting Espalamaca, bergroute met uitzicht over de valleien van Flamengos. Verder naar Caldeira (krater), het hoogste punt van het eiland. Daarna vertrekt u richting Capelinhos, overblijfselen van de laatste vulkaanuitbarsting op de Azoren in 1957. Bezoek aan het Interpretation Center van de vulkaan waar het landschap volledig bestaat uit as van de uitbarsting. De jeep tour is inclusief lunch.

Dag 09 - FAIAL - FLORES

Binnenlandse vlucht naar Flores. Ophalen van de huurauto.

Dag 10 - FLORES

Vrije dag te besteden op Flores. Bezoek verschillende meren zoals “Lomba”, “Funda” en “Rasa”. Tijdens de reis van Fajãzinha naar Fajã Grande zult u onderweg vele prachtige watervallen tegenkomen. Maak stops bij de borden waar "Miradouro" opstaat. Dit zijn uitkijkpunten met prachtig uitzicht.

Dag 11 - FLORES - SAO MIGUEL

Binnenlandse vlucht naar São Miguel en ophalen van de huurauto. Rit naar Furnas. Vrije middag te besteden in Furnas. Hier ziet u hoe de Cozida (stoofvlees) gemaakt wordt in potten in de grond dat natuurlijk wordt verwarmd door het warme water.

Dag 12 - SAO MIGUEL

Vrije dag. Bezoek aan Nordeste via de noordkust. Stop in Ribeira Caldeiroes waar een nog werkende watermolen staat. Na bezoek aan Nordeste rijdt u door naar Forest Park Cinzeiro en bezoek dee Environmental Interpretation Center van de Azoreaanse Bulfinch vogel. Via de oostkust terug met een stop in Ponta da Madrugada en naar het stadje Povoação.

Dag 13 - SAO MIGUEL

Rit naar Ponta Delgada. Onderweg stop bij Lagoa do Fogo. Daarna vrije tijd om de stad Ponta Delgada te bezoeken.

Dag 14 - SAO MIGUEL

Vrije dag te besteden in Ponta Delgada of bezoek aan Sete Cidades. Via de ananas plantages langs de kust naar het uitzichtspunt Visto do Rei. Daal daarna af in de krater naar Sete Cidades. Verder naar het meer Carvão en daarna via de kust naar Ribeira Grande.

Dag 15 - SAO MIGUEL - VERTREK

Inleveren van de huurauto en vlucht terug naar huis   

3 nachten Angra Garden Angra do Heroismo Terceira
3 nachten Aldeia da Fonte Lajes do Pico Pico
2 nachten Hotel Faial Resort Horta Faial
2 nachten Aldeia da Cuada Lajes das Flores Flores
2 nachten Terra Nostra Garden Furnas São Miguel
2 nachten Royal Garden Ponta Delgada São Miguel

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

Inbegrepen:

  • Hotels (14 nachten) o.b.v. logies/ontbijt.
  • Binnenlandse vluchten: Terceira/Faial - Faial/Flores - Flores/São Miguel
  • Transfer van luchthaven naar hotel v.v. op Terceira en Faial
  • Jeeptour (volledige dag inclusief lunch) op Terceira en Faial
  • Autohuur op Pico, Flores en São Miguel

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis naar de Azoren (heen: Terceira, terug: São Miguel) (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Bootticket Faial - Pico. Wij kunnen dit wel boeken, maar om hoge afleverkosten te voorkomen is het makkelijker als u dit zelf ter plekke boekt. Een bootticket kost slechts enkele euro's.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).