De Paradores van Spanje Luxe hotels op bijzondere locaties

Bij een vakantie in Spanje mag eigenlijk een verblijf één van de paradores niet ontbreken. De paradores zijn een keten van luxe hotels (van 3 - 5 sterren) die toerisme en cultuur feilloos weten te combineren.

De eerste parador opende zijn deuren in 1928 en sindsdien zijn er steeds nieuwe hotels bijgekomen. Daarbij dragen ze vooral bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van Spanje. De paradores liggen dan ook veelal in oude kloosters, paleizen en kastelen of op hele bijzondere locaties.

Goed eten en drinken is voor de Spanjaarden heel belangrijk, dus alle paradores beschikken ze over een goede keuken waardoor u ook culinair niets te kort zult komen. Bijzonder is dat u in iedere parador weer een ander streekgerecht kunt proberen.

De paradores geven u de kans om Spanje te leren kennen van zijn beste kant.

De Paradores van Andalusië (Zuid-Spanje)

Langs wijngaarden, oude landhuizen en windmolens rijdt u naar Córdoba, met als absolute 'must see' de Mezquita moskee. Maar ook naar Sevilla, Granada en Ronda. Stuk voor stuk plaatsen met een roemruchte geschiedenis. Deze fly drive brengt u langs de hoogtepunten van Andalusië. Zoals het beroemde Alhambra in Granada. Maar Andalusië is ook een gebied van prachtige natuurlandschappen met schilderachtig gelegen dorpen. MEER PARADORES ANDALUSIË>>


Zuid-Spanje(Andalusië) | Granada, Sevilla, Cordoba, Ronda een meer

 

8 daagse reis (verlenging altijd mogelijk)

Parador- en Pousada-rondreis Noord-Portugal & Galicië

Deze reis combineert Spanje en Portugal, Paradores en Pousadas, Natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto en Santiago de Compostela.De twee streken, de Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden.  Hoogtepunt van deze vakantiereis is ongetwijfeld Santiago de Compostela, eindpunt van vele pelgrimstochten. De parador ligt naast de beroemde kathedraal. MEER GALICIË en N-PORTUGAL>>


Combi Noord-Spanje(Galicië) + Noord-Portugal | Santiago de Compostela

 

15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk)

De Paradores in Wijngaarden en Steden (Midden-Spanje)

Ervaar de schoonheid van de heuvels met hun wijngaarden en historische steden als  Salamanca, Zamora en het bekende Toledo. Bezoek in San Lorenzo de El Escorial, het immense abdijcomplex van Filips II. In Nederland vooral bekend van de 80 jarige oorlog. Maar proef vooral eens één van de heerlijke culinaire specialiteiten van dit gebied: 'Bacalao a la fonda' (Kabeljauw met rivierkreeften) of 'el manjar de la Vega' (vers kaasdessert). U proeft Spanje! MEER PARADORES>>


Midden-Spanje | Steden en wijngebieden | Cultuur, Culinair en Historie

 

12 daagse reis (verlenging altijd mogelijk b.v. in Madrid)

Uw vakantie door ons op maat gemaakt.

Uw reis is qua aantal dagen, soort overnachting, categorie auto e.d. altijd aan te passen. Wij verzorgen maatwerk, goed georganiseerd, geen massaproduct maar juist flexibiliteit en kwaliteit. Vakanties waar u met plezier op terugkijkt.

55+ kortingen

De paradores verwelkomen senioren. Ook geldig op onze fly-drives. Vraag naar de voorwaarden.

3 soorten Paradores

 Er zijn in Spanje ruim 90 Paradores in 3 soorten:

  • Paradores Esentia (monumenten)
  • Paradores Civia (vooral gelegen in steden)
  • Paradores Naturia (gelegen in de natuur)

Ook Portugal kent soortgelijke hotels. Daar heten ze Pousadas. Kijk onder Portugal voor ons aanbod fly-drives langs de Pousadas.

De Paradores van Spanje. Slapen als een vorst.